Örebro Futsal Club vann stort i seriepremiären mot Strängnäs FC

By on 17 oktober, 2018

Örebro Futsal Club tog under onsdagskvällen emot nykomlingarna Strängnäs FC hemma i idrottshuset för seriepremiären av Svenska Futsal ligan.

Örebro Futsal Club har visat en fin form på försäsongen och tog sig förra året till final där man dock föll och fick nöja sig med en silvermedalj. Strängnäs FC är nykomlingar i ligan så det kändes lite spännande att se om de hade någonting att sätta emot Örebro.

Första halvlek började Örebro klart bäst och pressade Strängnäs hårt, redan efter 2 minuter var det dags för Örebro att sätta första målet och ledning 1 – 0. Sedan dröjde det inte länge för än det var dags för nästa så efter 3 minuter sköt Adilson Barbosa in 2 – 0 för Örebro. Nu började Strängnäs vakna till lite och jobbade sig in i matchen, efter 11 minuter sköt man in reduceringen till 2 – 1. Nu följde en period där Strängnäs gjorde riktigt bra ifrån sig och pressade Örebro under långa perioder, men efter 16 minuter var det dags igen och Örebro utökade ledningen till 3 – 1. Nu var det bara Örebro som gällde och Strängnäs tappade nästan allt det spel man lyckats skapa så det rann helt enkelt iväg och halvleken slutade 6 – 1 till Örebro.

Första halvlek 6 – 1, matchen 6 – 1.

Andra halvlek satte Strängnäs fart och fick efter 1 minut en straff vilken Örebros målvakt räddade. Men Strängnäs jobbade på och efter 5 minuter reducerade man genom Peyman Alkoyun till 6 – 2. Detta fick Örebro att vakna och man satte på nytt press på Strängnäs, detta ledde till att man 7 minuter in i halvleken satte  7 – 2 till Örebro. Örebro dominerade nu matchen och efter 9 minuter var det dags igen då Christoffer Skog satte 8 – 2 för Örebro. Örebro gjorde sedan ytterligare två mål och matchen slutade 10 – 2.

Andra halvlek 4 – 1, matchen 10 – 2.

Sammanfattat så var detta en promenadseger för Örebro och jag kan inte annat än tycka lite synd om Strängnäs då jag inte tyckte att de var så dåliga som siffrorna antyder. Så klart var det skönt med en vinst i premiären för Örebro FC men någon värdemätare på hur bra laget är i år fick man inte.

Matchen slutade Örebro Futsal Club 10 – 2 Strängnäs FC.