Örebro HK fick med sig viktiga poäng i Behrn Arena

By on 22 februari, 2024

Örebro Hockey mot Leksands IF i Berhn Arena borgar alltid för en publikmatch, fullt med fans från bägge lagen på läktarna. Inte bara det, Örebro Hockey äntrade isen genom ”Örebro slott” för första gången för säsongen. Bra stämning och bra tryck, och minst sagt lika bra avslutning (nästan) då Örebro gick segrande från matchen.

….

Örebro Hockey började matchen riktigt inspirerat, där man mer eller mindre dominerade inledningsvis. En start som kändes bra, men målen uteblev. När det var ca sju-åtta minuter kvar så ändrades matchbilden helt och hållet, när Leksand hade tagit över och tryckte på. När man gick till periodvila hade inget av lagen spräckt nollan, att Örebro inte hade släppt till något kan tillskrivas Jonas Arntzen i målet för kvällen.

….

Mittperioden fortsatte i samma anda som den första, mängder med chanser som Örebro skapade. Lägen saknades inte, men det gjorde skärpan. Redan i den första minuten var det Jonathan Lekkerimäki som var ute och sladdade med pucken, gästernas Max Veronneau snodde den och så var Leksand i ledning. Men Örebro vek inte ner utan man pumpade på, i den åttonde minuten ficka man med sig ett powerplay. Där man i princip inte skapade något av värde, men efter det numerära överläget tog man tag i matchbilden och dominerade ordentligt. En dominans som inte den heller gav någon utdelning. I slutet kom Leksand tillbaka och var det spelförande laget, när man gick till periodvila var det gästerna som ledde med ett mål.

….

I den tredje perioden var Örebro det starkaste laget där man styrde matchbilden inledningsvis, man gjorde det till den grad att Leksand tog timeout redan i den sjunde minuten. Nu gav inte det gästerna direkt något lyft, där det var hemmalaget som fortsatte sitt offensiva spel. Ett spel som gav utdelning i tolfte minuten, där Ludvig Larsson kvitterade till 1-1. Ett resultat som tog matchen till förlängning.

….

En förlängning som bra han gå 18 sekunder innan Jonathan Lekkerimäki tog revansch på sig själv efter sjabblet inför Leksands mål i andra perioden, Örebros vinstmål efter en fin prestation från Jonathan som snyggt kunde sätta pucken bakom Leksands keeper Filip Larsson, och tre viktiga poäng till hemmalaget.

….

Örebro gjorde en bra insatts spelmässigt sett till helheten, sett till målproduktionen, nja. Som vanligt så var det den där skärpan, det sista som saknades. Kan man få till den biten kan man faktiskt gå hyfsat långt, men då ska det vara mycket mer ordning i hela organisationen. För vad än spelarna säger att de inte påverkas så gör man det, det måste komma bra signaler från toppen ner till truppen också.

En viktig seger då de jagande lagen runt omkring i tabellen tappade poängmässigt, i nuläget så ligger Örebro fortsatt på en nionde plats tre poäng före närmaste lag som är MoDo Hockey.

På lördag 24 februari 2024 kommer en riktig höjdarmatch för Örebro, då är det dags att ta sig an Färjestad på bortais. Inför den matchen har Örebro tre förluster under säsongen mot Färjestad, revansch kanske?