Örebro HK kollapsade efter bra start

By on 7 september, 2022

Det var dags för den näst sista försäsongsmatchen för Örebro HK då man mötte HV71 som nu är tillbaks i SHL.

Matchen spelades i Kumla och nu var det dags för Örebro att visa vad man gick för, tidigare hade laget spelat Skoda Trophy där man förlorade tre av fyra matcher.

Örebro började bra och skapade flera chanser och när HV71 fick en utvisning i den fjärde minuten kunde hemmalaget utnyttja sitt powerplay och sätta 1-0 genom Petrus Palmu efter en pass från Kristian Näkyvä. Efter målet fortsatte Örebro att ligga på och HV71 fick inte till några riktiga farligheter, och trots att HV71 fick ett powerplay så var man aldrig nära att göra mål. Första perioden slutade 1-0 till Örebro.

I den andra perioden tog Örebro tag i taktpinnen på en gång och i den första minuten kunde Leo Carlsson sätta 2-0 för hemmalaget. Efter målet fortsatte man att trycka på och HV71 hade inte mycket att säga till om. I den femte minuten var det dags för Örebros nye finländare att sätta sitt andra mål för kvällen då Petrus Palmu tryckte in 3-0 för Örebro. Hemmalaget fortsatte att dominera den andra perioden som slutade 2-0 till Örebro.

Till den tredje perioden kom HV71 ut med full fart och kunde redan i den tredje minuten reducera till 3-1. Bortalaget fortsatte att ånga på och Örebro hade inte mycket att säga till om, och i den elfte minuten kunde HV71 åter reducera till 3-2. Nu var det inte mycket spel att tala om från Örebros sida och trots att man tog en time out så fortsatte raset, i den 17 minuten kvitterade så HV71 3-3. HV71 var nära att sätta ledningsmålet men perioden slutade 3-0 till bortalaget och matchen gick till förlängning.

I förlängningen gjorde HV71 processen kort med Örebro och efter 56 sekunder avgjorde man matchen som slutade 4-3 till HV71.

De två första perioderna var otroligt bra från Örebros sida och man hade full kontroll på motståndarna, det var heller inte så att HV71 riktigt jobbade sig in i matchen utan hemmalaget som slutade spela. Detta är något som laget måste ta tag i och nu har man bara en försäsongamatch kvar innan premiären.

Nästa match spelar Örebro HK hemma i Behrn Arena den 9 september mot Växjö Lakers.

Matchfakta Örebro HK vs HV71

• 03:38 Utvisning HV71, två minuter Eric Davidsson Hooking. Powerplay Örebro, mål Petrus Palmu 1-0.
  • 16:26 Utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson Tripping. Powerplay HV71, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 15 – HV71 7

• 0:54 Mål Örebro, Leo Carlsson satte 2-0.
  • 04:16 Mål Örebro, Petrus Palmu satte 3-0.
  • 09:51 Utvisning HV71, två minuter Victor Sjöholm Hooking. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 18:44 Utvisning Örebro, två minuter Marcus Hardegård Interference. Powerplay HV71, utan resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 7 – HV71 9

• 02:04 Mål HV71, Jonathan Davidsson reducerade 3-1.
  • 07:26 Utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen Crosschecking. Powerplay HV71, utan resultat.
  • 10:45 Mål HV71, Måns Lindbäck reducerade 3-2.
  • 12:53 Utvisning HV71, två minuter Måns Lindbäck För många spelare på plan. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 14:03 Utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols Interference. Powerplay HV71, utan resultat.
  • 16:31 Mål HV71, Andy Mielk kvitterade 3-3.

Tredje perioden slutade 3-0 till HV71