Örebro HK kollapsade i tredje perioden

By on 14 februari, 2023

Det var dags för återstart av SHL efter uppehållet och Örebro HK tog sig an IK Oskarshamn i den 42 omgången av SHL 2022/2023.

Inför matchen låg Örebro på en fjärdeplats dock på samma poäng som Frölunda som har en match mer spelad, bortalaget förlorade dock senast hemma mot Leksand. Nu gällde det alltså att ta tre poäng för att behålla tabellplaceringen. Oskarshamn å andra sidan vann senast mot Luleå med hela 5-0 och var sugna på att rida på framgångsvågen.

Den första perioden blev en jämn och snäll historia där Örebro började bäst med ett piggt spel, men allteftersom tiden gick så jobbade sig Oskarshamn in i matchen och tog över spelet.

Även i den andra perioden började Örebro piggt och i den 23 minuten kunde Rodrigo Abols öppna målprotokollet 0-1 för Örebro. Efter målet fortsatte Örebro att styra spelet och även om Oskarshamn fick till några chanser så hade man nu bättre styrning på försvarsspelet så det blev inte riktigt farligt. I den 30 minuten slarvade Oskarshamn i egen zon och Mathias Bromé kunde snappa åt sig pucken och sätta 0-2 för Örebro. Nu jagade Oskarshamn kvittering och i den 34 minuten hade man faktiskt pucken i Örebro målet, men det blev bortdömt då det var en klart hög klubba inblandad. Med tre minuter kvar fick Örebro en utvisning och Oskarshamn pressade bortalaget hårt, men Örebro klarade av underläget. Andra perioden slutade 2-0 till Örebro.

Det var Oskarshamn som kom ut bäst i den tredje perioden och kunde i den 43 perioden reducera 1-2 efter ett fint anfall. Efter målet blev det kaos i Örebros försvarsspel och i den 45 minuten kunde ett forcerande Oskarshamn kvittera 2-2. Nu valde Örebro att ta en timeout för att få stopp på blödningen, time outen fick avsedd effekt och Örebro kunde även skapa ett par chanser. Oskarshamn fortsatte att pressa på för ett ledningsmål, men när Mathias Bromé blockerade ett skott och fick med sig Emil Larsson i en kontring så kunde han tillslut passa Marcus Hardegård som satte 2-3 och ledningen var åter i örebrohänder. Men i den 56 minuten kunde åter Oskarshamn kvittera 3-3 och 45 sekunder senare ta ledningen med 4-3. Efter målen kollapsade Örebros spel samtidigt som proppen gick ut för hemmalaget och man han med ytterligare ett så Oskarshamn vann perioden med 5-1. Matchen slutade 5-3 till Oskarshamn.

Örebro blandade och gav i dagens match där första perioden kändes klart tveksam medans andra perioden var riktigt bra med god kontroll både framåt och bakåt. Den tredje perioden innebar dock både hjärnblödning och kollaps för Örebro när man släpper till fem baklängesmål och där försvarsspelet verkar smälta bort som en snöboll i majsolen. Nu måste man ta tag i det här för man kan inte sluta spela bara för att man leder när man går in i tredje perioden, här krävs det skärpning från samtliga spelare och får man chansen att spela powerplay skall man i alla fall försöka göra det i offensiv zon.

Nästa match spelar Örebro HK nu på torsdag den 16 februari hemma i Behrn Arena mot Timrå IK.