Örebro HK tog stabila poäng borta mot Luleå

By on 4 mars, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK bjuder sannerligen fansen på en riktigt berg och dalbanetur sett vinster kontra förluster, på de fem senaste matcherna har man bara tagit två vinster. I kvällens match tog man sig an Luleå Hockey på bortaplan, en match där man visade upp ett riktigt stabilt spel som ledde fram till vinst i förlängingen.

Med tre omgångar kvar (den här matchen inkluderad) så märktes det att det här var en viktigt match för bägge lagen, där både Örebro och Luleå ville ha de där tre värdefulla poängen. Den inledande perioden blev till en kamp över hela banan där bägge lagen var tajta och släppte inte till speciellt mycket, det var hemmalaget som var snäppet bättre sett till 20 minuters spel. Örebro kunde inte stå emot trycket från Luleå och Jhonas Enroth i bortamålet kunde inte hålla emot i den 17 minuten, trots Luleås ledning hade Örebro haft ett par heta chanser och visat upp ett helt ok spel.

Örebro startade den andra perioden med en man mer på isen, inte helt uppvärmda fick man inte heller till något farligt. I den sjätte minuten fick återigen spela i numerärt överläge och då var man mer igång, sju sekunder tog det så hade Leo Carlsson kvitterat till 1-1. Mathias Bromé stod för övrigt för en assist, den assisten gjorde att Bromé var uppe i 100 poäng i Örebrotröjan. Luleå trampade på som vanligt och var spelmässigt vassa, Örebro som inte var långt efter kunde hålla hemmalaget stången och 1-1 stod sig tiden ut, Jhonas Enroth var en stor orsak till det.

I den sista perioden var det kamp som stod på menyn, för oj vad bägge lagen jobbade för att sabotera och stänga ner varandra. Örebro som successivt hade jobbat upp sig fram till sista delen var det klart bättre laget, man tog tag i matchen på ett positivt sätt där man tog i spelet och stod för fler farliga chanser. Trots ett övertag för Örebro togs matchen till förlängning, en förlängning man fick inleda med en man mer på isen.

I förlängningen tog Örebro tag i taktpinnen från start där man spelade runt pucken lugnt och metodiskt, ett spel som gjorde att det bara tog 22 sekunder och hade man avgjort matchen, två sköna poäng in på kontot.

Det här blev till en match där det var kamp som gällde, Örebro började en aning avvaktande där det var hemmalaget som inledningsvis var det bättre laget. Man släppte in ett mål men det kunde var varit mer, men Örebros Jhonas Enroth var helt klart avgörande och mer eller mindre stängde ner kassen. Enroth fortsatte sitt lugna trygga spel och utespelarna kunde över tid växla upp och ta över spelet, i slutet av matchen var det Örebro som var det helt klart bättre laget men Luleå stod emot bra. Positivt i den här matchen tycker jag var spel i numerärt överläge där man visade att man kunde göra mål, två av målen kom i spel med en man er på isen, varav det sist var matchavgörande. Bäst i Örebro var målvakten Jhonas Enroth som var den avgörande länken för kvällen.

Örebro ligger i nuläget på en fjärde plats på 80 poäng, det gör att Örebro är klara för slutspel. Om det blir säkert slutspel med kvartsfinal direkt eller play in är inte helt klart än, med det ska mycket till om Örebro missar säkert slutspel då man har tre poäng ner till jagande Timrå och fyra poäng ner till Leksand.

I den näst sista omgången av Svenska Hockeyligan tar Örebro emot Rögle BK i Behrn Arena, tisdag 7 mars 2023 gäller det att vara på plats.