Örebro Kings föll borta mot Mulljsö AIS efter en kämpamatch

By on 22 november, 2017

Örebro Kings åkte till Mullsjö för att möta just Mullsjö AIS i den 13 omgången av SSL, ett Örebro som denna match fick klara sig utan Joel Kanebjörk som låg hemma i feber även Simon Jirebeck fanns inte med i truppen.

Första perioden hade knappt börjat innan Örebro fick en riktigt bra situation, i den tredje minuten hade Mullsjö en boll inne i Kings målbur som dömdes bort. Det var ett spel som böljade fram och tillbaka till en början, när tempot hade bedarrat en aning var det hemmalaget som visade upp ett bra passningsspel och Örebro fick knappt låna boll utan fick förlita sig på kontringar. I den 14e minuten kom det första målet, det var tyvärr Mullsjö som gjorde det efter en brytning på mittplan som hemmalaget kunde förvalta på bästa sätt, 1-0. 2-0 kom efter en misslyckad passning från Örebro sida, och Mullsjö utökade ledningen endast 38 sekunder mellan målen. Mullsjö kunde efter de två målen spela ett lugnare, säkrare spel och kunde hålla i bollen på ett helt annat sätt än Kings, även om de tappade bollen var de framme och kunde ta tillbaka den utan att Kings kunde göra alldeles för mycket.
Perioden slutade 2-0 till Mullsjö AIS.

Andra perioden började Örebro Kings bra efter att Daniel Hellqvist kunde göra första målet för Örebro i den andra minuten, Kings körde på i inledningen och kunde även kvittera till 2-2 i den tredje minuten genom Hannes Karlsson. Det var Örebro som tog över spelet efter två snabba mål och skapade många bra chanser, Kings såg ut som ett helt nytt lag i den andra perioden. Efter halva perioden hade tempot bedarrat en aning och spelet var en aning avvaktande, Örebro som var det klart dominerande laget i inledningen såg ut att ha backat ner en aning och såg inte lika heta ut längre. Istället var det Mullsjö som kunde kliva upp i planen och tryckte på, vilket ledde fram till en 3-2 ledning för hemmalaget i den tolfte minuten. Mullsjö fick energi av målet och höjde nivån på spelet, men Örebro kunde stå emot och spelet jämnades ut. I den nittonde minuten vred Jonatan Strömberg i Kings knät i en otäck situation, men han kunde ta sig till båset för egen maskin. Det var Örebro Kings som var hetare och närmast att göra mål i slutet av den andra.
Perioden slutade 2-1 till Örebro Kings, 3-2 till Mullsjö i matchen.

Tredje perioden var det Mullsjö som tog tag i taktpinnen och öppnade redan i den första minuten med en tvåmålsledning och gick fram till 4-2, Mullsjö fortsatte sin offensiv men Örebro jobbade sig in mer och mer för att ta över där de var det mer skapande laget. Spelet mojnade en del och det kändes som om matchen kom in i stå där bägge lagen gav och tog bäst de kunde, i den 16 minuten öppnade det upp sig för hemmalaget där de fick en chans som de tog och det var Mullsjö som gick fram till 5-2. Örebro tog ut målvakten med ca fyra minuter för att kunna komma ikapp, Örebro tryckte på bra i överläge och fick med sig en straff 17.55 i perioden. Simon Palmén tog straffen som han säkert slog in efter att ha fintat ner Mullsjös målvakt, reducering till 3-5 och två minuter kvar av matchen. I anfallet direkt efteråt fick Aron Ohlsson ett jätteläge som tyvärr gick utanför, Örebro kämpade på bra men det hjälpte inte då Mullsjö kunder punktera matchen med 44 sekunder kvar genom att göra 6-3 i öppet mål.
Perioden slutade 3-1, matchen slutade 6-3 till Mullsjö AIS

Sammanfattat….
Så gjorde Örebro Kings, trots förlusten, en bra insats. Utan sina nyckelspelare Joel Kanebjörk och Simon Jirebeck borta stod Örebro upp bra mot Mullsjö AIS, trots en tremålsförlust så kunde Kings lika gärna både ha fått oavgjort som vinst. Med mer skärpa och rakare spel med mer spel in på mål, och framförallt Kanebjörk och Jirebeck så hade Kings varit med på banan på ett helt annat sätt, det blir gärna en aning krångligt och bökigt. Men i sina bästa stunder visar Örebro Kings upp ett fantastiskt spel som helt klar håller SSL-klass, Örebro ligger kvar på en tionde plats med 13 poäng i tabellen med fem poäng upp till slutspel. Lördag 25 november åker Örebro till Helsingborg för att möta FC Helsingborg i den 14 omgången.