Örebro SK fick oavgjort mot GAIS

By on 31 juli, 2023

Under måndagen tog Örebro SK emot GAIS hemma på Behrn Arena för den 17 0mgången av Superettan 2023.

Örebro som spelat oavgjort sina tre senaste matcher var i stora behov av tre poäng för att komma bort från den kvalplats man för närvarande befann sig på. GAIS å andra sidan förlorade senast hemma mot Västerås.

I den första halvleken kändes det som om Örebro startade ganska lågt vilket kanske berodde på avsaknaden av Nasiru Moro som var långtidsskadad. Det var alltså GAIS som förde spelet, men Örebro kom upp i en del farliga kontringar. Bland annat hade Örebro fem hörnor på raken. Även om GAIS hade bollinnehavet så lyckades man bara få till en riktig farlighet. Första halvlek slutade 0-0.

GAIS började den andra halvleken bra, men ett par minuter in i halvleken så började Örebro jobba sig in i matchen och skapade lite längre anfall. I den 63 minuten fick GAIS ett rött kort och Örebro chansen att spela med en spelare mer. Nu var det istället Örebro som höll i spelet och GAIS som fick satsa på kontringar. Örebro hade ett flertal chanser men slutleveransen uteblev och matchen slutade 0-0.

Ännu en bra match från Örebros sida där man misslyckas med att göra mål, detta är nu klart symptomatiskt och det är intressant att Örebro har lika många förlorade matcher som trean Öster. Nu gäller det att få till det för kan man dra in tre poäng så finns möjligheten att lyfta från sin 14 plats och kval till en tionde plats. Det som såg positivt ut i dag var att Elias Barsoum som idag startade för första gången denna säsong visade upp ett mycket bra spel. Kan Barsoum och Jake Larsson få igång sitt samarbete så skulle det kunna vara lösningen på målproblematiken.

Nästa match spelar Örebro SK måndag 7 augusti 2023, där man ställs mot Trelleborg på bortaplan.

Matchfakta Örebro SK vs GAIS

• 63 minuten Rött kort GAIS, Niklas Andersen.