Örebro SK fixade en poäng i absolut sista minuten

By on 7 augusti, 2023
Arkivbild

Örebro SK som befinner sig i ett riktigt tufft läge i Superettan där man innan match huserade på en tredje sista plats, bara två poäng före Örgryte. I kvällens match tog man sig an Trelleborgs FF på bortaplan, efter fyra raka oavgjorda matcher så lyckades man med en till oavgjord. Trots spel med en man mer under de sista femton minutrarna fick man bara med sig en poäng, inte godkänt.

Till en början så bjöds inte in i matchen där Trelleborg mer eller mindre ägde bollen, de få gånger man fick chansen till att äga boll skapade man ingenting. I den 19 minuten tog Trelleborg ledningen, efter en fin kontring där Haris Brkic stängte upp bollen i nättaket. I den 43 minuten kom en rent ut sagt katastrofal insats från Örebro, en klen pass till egen målvakt William Eskelinen genererade in målvaktstavla där han helt enkelt ”missade” bollen. Trelleborgs Haris Brkic tackade och bockade, för att sno åt sig bollen och bara sådär så stod det 2-0 i den 43 minuten. Robban har rätt, Eskelinen håller inte måttet när han står för mer katastrofala insatser än bra.

När lagen gick till halvtidsvila så gjorde Örebro det med två mål i baken, i intervjun efter 45 spelade minuter så var det Jake Larsson som fick chansen bakom micken. Där och då förklarade han varför det inte hade gått enligt plan, motvind var det, motvind.

Med medvind i ryggen så skulle det väl gå bättre!? Vilket det gjorde också, succesivt växte man in matchen och spelkvalitén ökade över tid. I den 59 minuten kom en reducering efter ett fint upprull som avslutades av Kalle Holmberg, som snyggt klackade in bollen i Trelleborgs mål. Där och då såg det riktigt bra ut, man var inne i ett positivt momentum. Vad väljer ÖSKs tränare Christian Järdler då, jo han gör ett trippelbyte. Vilket gör att momentumet försvinner, man måste inte helt börja om men man ska spela in tre nya spelare och med den kvalitén Örebros spelare håller är det inte helt lätt. I den 81 minuten åkte Trelleborgs Haris Brkic ett andra kort efter filmning och därmed ett rött kort vilket ledde till utvisning, med tanke på att det blev fem minuters tillägg så fick men ca 15 minuter på sig att både kvitter och ta ledningen. En chans som ÖSK inte helt kunde utnyttja då spelet blev an aning stolpigt och det blev jobbigt att ta sig förbi Trelleborgs defensiv.

Örebro hade under matche hela elva hörnor, där tio av elva inte ledde till något av värde. Den elfte och sista hörnan slog Kevin Walker snyggt in i bortre delen av målburen, ett mål som ledde fram till 2-2, vilket blev slutresultatet.

Nej det här spelet kommer inte att göra att man kommer att lämna bottenträsket, varken det eller tränarinsatsen är godkänt. Även om man från tränarhåll har bestämt sig för något så finns det något som heter fingertoppkänsla, man kan inte göra ett trippelbyte när laget väl har både gjort mål som fått upp intensiteten. Att man fick med sig en poäng vara bara tur, hade inte Trelleborg åkt på en utvisning då hade man fått åkt hem till Örebro men noll poäng.

Poängen gjorde ingen större skillnad sett till tabelläget, man ligger på 18 poäng en poäng före Helsingborg som ligger näst sist och tre poäng före jumbolaget Örgryte. De lagen möts i morgon tisdag, vinner Helsingborg så åker Örebro ner på en näst sista plats och risken för att åka ner till Sveriges tredje division är stor.

I den 18 omgången av Superettan tar sig Örebro an J-Södra på måndag 14 augusti 2023, på Behrn Arena.

Matchfakta Trelleborgs FF vs Örebro SK

• 19 minuten Mål Trelleborg, 1-0 Haris Brkic.
  • 43 minuten Mål Trelleborg, 2-0 Haris Brkic.
  • 59 minuten Mål Örebro, 2-1 Kalle Holmberg.
  • 81 minuten Rött kort Trelleborg, Haris Brkic.
  • 96 minuten Mål Örebro, 2-2 Kevin Walker.

Matchen slutade Trelleborgs FF 2 vs Örebro SK 2.