Örebro SK krossade Utsikten på Behrn Arena

By on 28 september, 2023

Under torsdagen tog Örebro SK emot Utsiktens BK hemma på Behrn Arena för den 24 omgången av Superettan 2023.

Örebro som senast förlorade mot Brage var så klart revanschsugna då man senast aldrig kom upp i någon nivå. Utsikten å andra sidan som inför matchen låg på en andraplats i tabellen men hade inte vunnit på de fyra senaste matcherna och var i behov av poäng för att inte tappa Västerås i toppen.

Det var Örebro som tog kommandot från start och redan i den tredje minuten kunde Victor Backman sätta ledningsmålet 1-0 genom ett fint skott. Örebro fortsatte att pressa Utsikten och i den 12 minuten kom åter Victor Backman till ett bra läge men fälldes i straffområdet och Örebro blev tilldömda en straff, den straffen tog Kalle Holmberg och gjorde mål i sin åttonde match på raken och 2-0 till Örebro. Hemmalaget fortsatte att pressa på och i den 21 minuten kunde Victor Backman göra sitt andra mål och 3-0 till Örebro. Även om Utsikten forcerade i slutet av halvleken så fick man inte till några chanser och första halvleken slutade 3-0 till Örebro.

Örebro började den andra halvlek som man började den första och i den 50 minuten kunde Valgeir Valgeirsson utöka Örebros ledning efter ett stramt skott och 4-0 till Örebro. Det var trots vad man kunde tro Utsikten som hade det största bollinnehavet, men bortalaget var fruktansvärt ineffektivt och i den 66 minuten kunde Jake Larsson sätta 5-0 för hemmalaget.Nu var det ganska uppgivet från Utsikten och det kändes som om Örebro mest försökte spela av matchen. Örebro har aldrig varit bra på att spela av matcher och i den 79 minuten kunde också Utsikten göra ett tröstmål 5-1. Efter målet skärpte hemmalaget till sig och kunde avsluta matchen utan fler fadäser och vinna med 5-1.

Nu gjorde Örebro åter en riktigt bra match där man aldrig ger Utsikten chansen och åter lyckas producera mål, en drastisk skillnad mot matchen mot Brage. Nu hoppas jag verkligen att man kan rida vidare på att man spöar serietvåan med marginal. Nu får man i alla fall lite mer luft ner till kvalplatsen då man tagit sig till en niondeplats och har sex poäng ner till kval.

Nästa match spelar Örebro SK den 3 oktober borta mot Helsingborgs IF.

Matchfakta Örebro SK vs Utsiktens BK

• 03 minuten Mål Örebro, Victor Backman 1-0.
  • 12 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 2-0, på straff.
  • 21 minuten Mål Örebro, Victor Backman 3-0.
  • 50 minuten Mål Örebro, Valgeir Valgeirsson 4-0.
  • 66 minuten Mål Örebro, Jake Larsson 5-0.
  • 79 Minuten Mål Utsikten, Linus Carlstrand 5-1.