Örebro SK tappade poäng på Behrn Arena

By on 23 augusti, 2022
Arkivbild

Örebro SK tog emot Skövde AIK i den 20 omgången av Superettan och man befinner sig i bottenstriden med innan spelad match bara fyra poäng ner till negativt kval, inte blev det bättre av kvällens tillställning då man föll tungt mot Skövde.

ÖSK började piggt med ett bra rappt spel, framförallt på högerkanten med fina instick in i Skövdes straffområde. Nu höll det inte i sig speciellt länge utan gästerna kunde lätt rida ut stormen, Örebros spel bedarrade betänkligt för att vara över redan efter de inledande 15 minutrarna. 

Det var ett mindre bra spel från hemmalaget där man inte helt och hållet inkluderade hela laget, defensivt slarv gjorde att man Skövde kunde ta ledningen i den 21 minuten, en ledning som höll första halvleken ut.

Den andra halvleken började gästerna bäst och Örebro fick jobba sig in i matchen, hemmalaget fick en bra period dock utan att komma till kvittering. Desto längre tiden desto mer sjönk Örebros chanser att ens komma upp i banan för att skapa något över huvudtaget, matchen vanns av Skövde.

Att Örebro inte fick till något att prata om var inställningen, det var uddlöst, slarvigt och framförallt avsaknad av spelidé. När det paniken smög sig in och det var dags att kliva upp för att få chanser att göra mål är ”långa bollar på Bengt” en bra idé, det fanns ingen glöd det fanns ingen given måltjuv, ja det var mycket som saknades i Örebro och deras spelidé.

Vad ska man säga, ett mediokert spelande lag med en medioker tränare utan några större planer på att ta några matchavgörande beslut, något som avspeglar sig i spelet. Efter slutsignalen hördes det kraftiga burop från läktarhåll och det ska de ha, även om det känns tungt så ska det bara vara bättre än vad läget i tabellen säger.

ÖSK ligger på en nionde plats med 24 inspelade poäng, bara fyra poäng ner till negativt kval. Nu är det tio omgångar kvar, 30 poäng att spela om och självklart ska inte laget behöva försvara en plats i Superettan. 

I den 21 omgången av Superettan ställs Örebro SK borta mot Utsiktens BK, ett Utsikten som ligger precis på platsen ovanför Örebro två poäng före. Matchen spelas i Göteborg på Utsiktens hemmaplan Ruddalens IP Söndag 4 september 2022.

Anders Olofsson, Sport | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login