Örebro SK tog efterlängtad seger

By on 14 augusti, 2023

Under måndagen tog Örebro SK emot Jönköping Södra hemma på Behrn Arena för den 18 omgången av Superettan 2023.

Örebro hade inför matchen spelat sina fem senaste matcher oavgjorda. Jönköping å andra sidan hade förlorat sina tre senaste matcher.

Det var Örebro som började bäst och redan i den fjärde minuten kunde hemmalaget göra 1-0 genom Kalle Holmberg, efter en fin passning från Samuel Kroon. Efter målet fortsatte Örebro att pressa Jönköping och skapade flera chanser, men man hade inte nog skärpa i avsluten. Jönköping hade inte mycket att visa upp men fick ett par halvchanser bland andra en där William Eskelinen gjorde en fin dubbelräddning. I den femte övertidsminuten kunde så Kalle Holmberg sätta sitt andra mål för kvällen och ledning för Örebro med 2-0 i halvtid.

Jönköping öppnade den andra halvleken med ett mer offensivt spel än i den första, men Örebro tog snart tillbaks initiativet. Mot mitten av andra halvlek så började Örebro backa hem lite mer och Jönköping fick lite fler chanser. Men Jönköpings offensiv mattades sedan av och trotts att Örebro mest ville spela av matchen så skapade man flera farliga chanser. I den 95 minuten fick Jönköping ett rött kort och Kevin Walker kunde slå frisparken direkt i mål 3-0 till Örebro. Detta blev det sista som hände i matchen och Örebro vann med 3-0.

En mycket bra insats från Örebros sida där man tog kommandot i matchen och behöll det i princip matchen igenom. Det fanns tendenser till att falla djupt och försöka spela av matchen runt halvtid i andra halvleken men man kom ur det och höll uppe pressen och fick till och med ett frisparksmål i slutminuten. Nu hoppas jag att vi ser en vändning med fortsättning borta mot Gefle IF på lördag den 19 augusti.

Matchfakta Örebro SK vs Jönköping Södra

• 04 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 1-0.
  • 50 minuten Mål Örebro, Kalle Holmberg 2-0.
  • 96 minuten Mål Örebro, Kevin Walker 3-0.