Örebro SK tog viktiga poäng mot Utsikten

By on 28 augusti, 2022

Under söndagen åkte Örebro SK till Göteborg för att ta sig an Utsiktens BK i den 21 omgången av Superettan 2022.

Örebro bytte tidigare i veckan tränare och var sugna på att bryta trenden där man bara tagit en poäng de senaste fem matcherna. Även utsikten var sugna på en vinst då laget inte vunnit på de åtta senaste matcherna.

Det var Utsikten som började den första halvleken bäst, Örebro visade inte upp någon form av självförtroende i spelet och i den 15 minuten kunde hemmalaget sätta 1-0 efter en försvarsmiss. Efter målet fortsatte Utsikten att spela bra och skapade fler chanser, men i den 23 minuten kunde Axel Andrésson nicka in kvitteringen 1-1 på en fin hörna från Jiloan Hamad. Nu fick Örebro lite bättre självförtroende och kunde börja pressa tillbaks Utsikten, dock blev det inga större chanser och även om Utsikten var nära ett mål så brände man den chansen och halvleken slutade 1-1.

Den andra perioden började ganska trögt men det var Utsikten som hade kommandot. Spelet fortsatte trögt och Örebro förlorade sakta men säkert det självförtroende man fick med kvitteringen. I den 85 minuten fick dock Örebro en straff tilldömd och Jiloan Hamad satte den kalt för 1-2 till Örebro. Efter målet gjorde Örebro ett defensivt byte där man tog in Fábio De Sousa Silva och Hamad fick gå ut. Nu följde en tuff forcering från Utsikten men Örebro höll emot bra och lyckades stänga ned hemmalaget och matchen slutade 2-1 till Örebro.

Detta var inte någon särskiljt bra match från Örebros sida, men för en gångs skull så har man turen på sin sida och kan åka hem med tre viktiga poäng och gick från 13 till åttonde plats i tabellen. Detta gre i alla fall lite luft ned till kvalplatsen som jag hoppas att man nu kan undvika. Men det är många poäng kvar att spela om så man måste fortfarande se till att börja vinna fler matcher. Jag kan inte säga att jag såg någon direkt skillnad på laget nu efter tränarbytet men man får nog ge Christian Järdler några fler dagar innan man kan räkna med en riktig förändring.