Örebro SK vidare i Svenska Cupen

By on 23 augusti, 2023

Under onsdagen spelade Örebro SK den andra omgången i Svenska Cupen 2023 borta mot Tyresö FF.

Örebro dominerade spelet i den första halvleken och kunde i den 19 minuten ta ledningen genom Jake Larson 0-1. Efter målet fortsatte bortalaget att föra spelet som väntat och skapade flera chanser, men Tyresö försvarade sig bra och framför allt spelade deras målvakt riktigt bra. I den 39 minuten kunde dock Tyresös Axel Spännare sno åt sig bollen och efter en fin dragning sätta bollen i mål från strax utanför straffområdet och kvittera 1-1. Efter målet fortsatte Örebro att styra spelet men halvleken slutade 1-1.

I andra halvlek satte Örebro ett högt tempo från start och skapade några bra chanser, men Tyresös målvakt fortsatte att spela bra och gjorde några TV räddningar. Det skulle dröja till den 72 minuten innan Samuel Kroona kunde sätta ledningsmålet 1-2. Bortalaget tryckte på efter målet men lyckades inte sätta något mer mål och matchen slutade 2-1 till Örebro.

Ingen vidare match från Örebro även om man gjorde det man skulle och vann. Det blir alldeles för mycket hattande i anfallsspelet vilket leder till att man inte tar vara på sina chanser, vilket är det samma i superettan om än mot starkare motstånd.

Nu väntar Västerås SK hemma på Behrn Arena nu på lördag då i Superettan 2023.

Matchfakta Tyresö FF vs Örebro SK

• 19 minuten Mål Örebro, Jake Larson 0-1.
  • 39 minuten Mål Tyresö, Axel Spännare 1-1.
  • 72 minuten Mål Örebro, Samuel Kroon 1-2.