Örebro Teater sätter upp älskad folksaga med ensemble på 60 personer

By on 9 maj, 2022
Råttfångaren på Örebro Teater 2022.
Illustation: Muhammad Ali.

Nu sätter Örebro Teater upp den älskade folksagan Råttfångaren på Spelgården i Wadköping. I ensemblen deltar 60 personer från hela länet, så väl barn som vuxna, i regi av Johanna Huss.

Ett myllrande teateräventyr med premiär 4 juni.

Råttfångaren baseras på den klassiska sagan Råttfångaren i Hameln som har sitt ursprung i en folksägen från medeltiden. En älskad folksaga tolkad många gånger, bland annat av bröderna Grimm.

När berättelsen nu blir utomhusföreställning på Spelgården i Wadköping så är det i ett stort amatörteatersamarbete och en ensemble på hela 60 personer från hela länet i alla åldrar. Allt inramat med en formsäker regi och dramatisering av Johanna Huss – en av teatersveriges mest erfarna och uppskattade regissörer.

– Råttfångaren blir ett visuellt teateräventyr för hela familjen som bjuder på både skratt och allvar. Det blir både brakigt, brokigt och bråkigt, säger Johanna Huss, regissör.

Det blir ett roligt, fantasifullt och myllrande teateräventyr för hela familjen som tar upp frågor om medmänsklighet, egoism och hur rädslan för det okända kan göra oss människor till våra egna värsta fiender.

Råttfångaren görs i samverkan med Teater Martin Mutter och Amatörteatersamverkan i Örebro län samt länets amatörteaterkonsulenter. Arrangeras i samarbete med Wadköping, Örebro Kommun.

Föreställningen rekommenderas från 6 år.

Medverkande:

  • Carl Jacobson
  • Gunilla Larsson
  • Hanna Lekander
  • Maria Simonsson Thulin
  • Hans Christian Thulin
  • Samt amatörskådespelare från hela länet.

Dramatisering & Regi: Johanna Huss

Scenografi: Johanna Mårtensson

Kostym & Maskdesign: Paulina Åhberg

Ljuddesign & Kompositör: Stefan Brisland

Illustration: Muhammad Ali

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Teater

You must be logged in to post a comment Login