Överraska med Hot Honey och rotfrukter

By on 14 november, 2021

Matlagningen i hemmen ökade under coronatiden. Men efter de 18 månaderna i köket som pandemin varade, söker vi söker nu efter genvägar. Med ”three ingredient recipes” kan man laga måltider genom att handla minimalt och recept som börjar på ”No” bygger på att eliminera tröttande moment som hackande, rörande, vispande och joxande.

Under nedstängningen lagade vi comfort food och husmanskost, som till exempel raggmunk, kålpudding och köttfärslimpa. När restriktionerna släpps så söker vi oss till andra ändan av smakspektrat med t ex röda starka såser som utökas. I USA används  exempelvis ”Hot Honey” till att toppa allt från BBQ och pizza till ost och glass, rapporterar reklambyrån Food & Friends som årligen presenterar mattrender.

Varför inte prova en stark honungssås att toppa ugnsstekta rotsaker med. Och inte behöver grönsakerna joxas med särskilt mycket utan kan stekas hela eller delade i grova bitar med olja och salt. Morot, palsternacka, rotselleri, potatis, gul- eller rödbeta, lök och kanske lite kål om du vill.

Hittar du ingen färdig god sås kan du blanda pressad citron med honung, lite chiliflakes och en god olja som du ringlar över de stekta rotfrukterna. Servera med färsbiffar så blir far garanterat glad!

Nöje
Örebronyheter

Källa: Säsongens bästa

You must be logged in to post a comment Login