Peter Högklint spelar och sjunger om kärlek och hyllar dom som inte ger upp

Av på 31 mars, 2022

Peter Högklint är en sångare, gitarrist och låtskrivare från Jönköping. Han kommer ursprungligen från Oskarshamn där han började skriva låtar och spela i olika rockband i tonåren. Egenskrivet material har alltid utgjort kärnan i musicerandet och det nya albumet som heter ”Bara du kan rädda dig” är inspelat med den närmast legendariske Bobby Bandiera (Southside Johnny, Bon Jovi, Dave Edmunds, Bruce Springsteen) i Red Bank N.j. USA.

Peter Högklint har gjort ett album om kärleken till livet och musiken, men det är också ett album som hyllar dom som inte ger upp. Det finns en dos av kampsånger som inspirerar till att stå upp för sina drömmar och försöka att ta ansvar för att förverkliga sig själv. Titelspåret ”Bara Du Kan Rädda Dig” är en kampsång mot psykisk ohälsa, din egen eller andras. På albumet besjungs Sven Zetterberg, Bruce Springsteen, och Monika Zetterlund som är några av Peters största musikaliska förebilder. Albumet kommer framåt sommaren även att finnas i en engelskspråkig produktion under namnet Red Bank Sessions.

Vad det gäller besättningen i projektet är det något av ett dream team…. Albumet är i huvudsak inspelat av Adam Vaccarelli på Retromedia Studios i Red Bank N.J med Bobby Bandiera och hans band men ett par låtar är inspelade med Marcus Olsson, Surjo Benigh, Jens Frithiof och Andreas Dahlbäck på Durango Recording. Dessutom är en del av sånginsatserna inspelade på Loud Noise Studios i Huskvarna av Johannes Häger.

Red Bank Sessions släpps den 2 april på all digitala kanaler.

Kultur | Sverige
Örebronyheter

Källa: Musio Help

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in