Pink Milk släpper Everything Must Die

Av på 6 oktober, 2021

Pink Milk sjunger sin sista singel för i år unisont likt en kyrkokör på begravning i slutet av en film. En låt om att hamna vid kanten till avgrunden, att falla eller stå kvar och dö.

Nu släpps ”Everything Must Die” som är tagen från kommande albumet Ultraviolet (ute 22 oktober digitalt och på vinyl).

Sedan de kom tillbaka från sina fullsatta spelningar på Iceland Airwaves och Reeperbahn-festivalen sent 2019, precis innan pandemin slog till, så har duon jobbat med att slutföra sitt andra album Ultraviolet. Debuten Purple fick högsta betyg i GAFFA som kallade den ”en dånande uppvisning i alternativ rockmusik” och ”den bästa skivan som släppts på många år” medan brittiska The Indiependent kallade skivan ”one of the most consistently great post-punk albums of the year”. Pink Milk blev också nominerat till P3 Guld i kategorin rock/metal och GAFFA-priset för Årets Album och Årets Genombrott.

Ultraviolet uppvisar samma mörka atmosfäriska reverbdränkta ljudbild och förtrollande melodier som Pink Milk har blivit kända för, men den nya skivan har en ny sida – denna gång hör vi inspiration från asiatisk traditionell musik med ovanliga instrument och bandet har även arbetat med producenten Jacob Haage (El Perro del Mar) som har medproducerat och mixat stora delar av skivan.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in