Plötsliga utgifter – besvärligt för många svenskar

Av på 20 juli, 2021

Många svenskar har en privatekonomi med ytterst små marginaler. För många så kan det också vara svårt att klara av plötsliga utgifter utan att behöva låna pengar hos exempelvis sverigekredit.se.

Mängder av plötsliga utgifter kan också ställa till det som också kan göra att man snabbt och smidigt är i behov av att låna pengar. Allt från att tvättmaskinen- eller glasögonen går sönder till att barnen snabbt blir i behov av nya kläder är bara några få exempel på allt som kan inträffa och som kan göra att ens privatekonomi inte går ihop.

Att låna pengar bör alltid vara en akut lösning på en tillfällig svår situation när det heller inte finns någon bättre lösning att tillgå. Har man väl bestämt sig för att ett lån är helt rätt väg att gå så finns det även en hel del saker att först och främst ta i beaktning.

Till att börja med så behöver man veta om att lånet är absolut nödvändigt. Steg två är att se till så att man har koll på sin budget och att man med säkerhet vet om att man kommer att kunna ha råd att avbetala lånet när det väl är dags. Oavsett om lånet som man planerar att ansöka om har en återbetalningstid på 1 månad eller 1–10 år så behöver man också veta om att man har en ekonomi som klarar av detta på sikt och ända tills dess att lånet är helt och hållet återbetalat till långivaren.

Jämför lån och spara pengar

Steg tre är sedan att vara noga med att jämföra lån på marknaden. Som alltid så är det ens individuella kreditvärdighet som ligger till grund för om man dels kan få ett lån beviljat samt även för hur mycket pengar som man eventuellt får låna.

I Sverige så har vi även en kreditupplysningslag (1973:1173) där det är beslutat att det alltid behöver genomföras en kreditupplysning i samband med när en låneansökan skickas in, detta gäller oavsett hur stort- eller hur litet belopp man än ansöker om och är även helt oberoende av vilken bank eller långivare som man än vänder sig till.

När man jämför lån så är det även viktigt att jämföra vilka effektiva räntekostnader ett lån har och där det sedan är rekommenderat att välja det som är allra mest förmånligt för ens egen plånbok. Innan en ansökan skickas in så bör man alltid ha som regel att man ser över långivarens krav och villkor innan man skickar in sin digitala ansökan. Genom att göra detta så riskerar man heller inte att skicka in sin ansökan helt i onödan.

Att skicka in en ansökan om att låna pengar helt på måfå kan annars resultera i ett automatiskt avslag i kombination med att ens kreditvärdighet försvagas på grund av den lagstiftade kreditupplysning som alltid sker.

Ekonomi | Regionalt
Örebroguiden

Källa: Heymedia Partners

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in