Rikstravet team SHL avslutat, grattis Stall Örebro

By on 30 juni, 2017

Första säsongen av Rikstravet team SHL är nu till ända och vi kan gratulera Stall Örebro till en fin seger. Striden om andraplatsen kom att stå mellan Stall Frölunda och Stall Färjestad där Frölunda tog silvret med liten marginal. Vi kan också se tillbaka på en säsong där 26 av 28 hästar kommit till start, hästar från 12 av 14 stall har tagit segrar och hela 37 starter gjorts på V75. 

I dag avslutas tävlingssäsongen för Rikstravet team SHL. Under de sju månader som säsongen pågått har både delägare och övrig travpublik bjudits på härlig sport och många fina upplevelser. Några av höjdpunkterna är såklart de 37 starterna som gjorts på V75. Säsongens första V75-seger togs av Stall Karlskronas Sphinx d’Inverne och delägarna i stall Rögle fick besöka vinnarcirkeln när Quiz Töll tog en V75-seger under Olympiatravslördagen på Åby.

Slutsegrare blev till slut Stall Örebro med tränare Juhani Partanen och hästarna Donatella Center och Combonumberfive, som efter en lite trög start på säsongen gått från klarhet till klarhet.

– Ja, säsongen började dåligt och hästarna var sjuka båda två, men när vi fick ordning på det och de blev friska och kunde börja starta har det gått kanon, säger en glad segertränare och fortsätter: Att vinna Rikstravet team SHL känns jättekul, alla tävlar och går in för det här och det är små marginaler som avgör. Jag har jobbat stenhårt för att vinna och jag är nöjd med min prestation och ägarna verkar också nöjda så det är kanonbra!

När Juhani ska försöka sammanfatta säsongen och vad som varit höjdpunkterna tänker han efter lite och svarar sedan:

– Roligast av allt är att gamla och nya hästägare är med och att nyfikenheten och intresset är så stort hos ägarna! Att vara med har gett mig många nya kontakter och ägarna i sin tur har fått kontakter sinsemellan så det har varit ett mycket bra nätverk. Och självklart känns det häftigt att tänka tillbaka på att Donatella Center har gjort sju V75-starter, det är ju otroligt. Hon gick rekord på Åby (1.10,8) med vinst och sedan var de häftigt att starta under Elitloppshelgen!

På måndag, 3 juli, kommer alla årets hästar att säljas på en internetauktion och de flesta av tränarna har satt ihop erbjudanden för att försöka köpa tillbaka minst en sina hästar. Erbjudandena finns på travsport.se

Slutresultat i Rikstravet team SHL 2016/2017

Stall Poäng Tränare Hästar
Örebro 140 Juhani Partanen Donatella Center och Combonumberfive
Frölunda 120 Johan Untersteiner Can Lane och Soonaftermidnight
Färjestad 117 Peter Strömberg Xanthis Amazing och Deepak Am
Rögle 85 Thomas Uhrberg Quiz Töll och Untouchable In
Karlskrona 81 Thomas Madsen Sphinx d’Inverne och Baltic Streamline
Luleå 80 Hanna Olofsson Jim Sånna och Gatelink
Brynäs 79 Erik Lindegren Bear by the Day och Falco di Quattro
Malmö 75 Joakim Lövgren Uptothe Capel och Don Crowe
Leksand 65 Kajsa Frick Tide Water och Västerbo Isolde
Växjö 59 Anders Zackrisson M.T.Kingsize och Ambra Godiva
HV71 51 Claes Svensson Supreme Court och Al’s Sugarstar
Linköping 41 Oskar Svanberg Brake to Vacate och Tiller
Djurgården 40 Ulrika Wällstedt Galvanize’em och Ripkin Joe
Skellefteå 28 Christian Månsson Queen och Victory och Rectifier

Sport | Häst
Örebronyheter

 

You must be logged in to post a comment Login