Rörelse och hållbarhet tema på cykeldag vid Örebro universitet 4 maj

Av på 27 april, 2022
Bild: Örebro Universitet

För första gången arrangeras en cykeldag för alla vid Örebro universitet. Onsdag den 4 maj klockan 10.30-13.30 kan alla studenter och medarbetare besöka en mängd utställare inom cykling och hållbart resande vid Krakatorget för att delta i roliga tävlingar och få information om cykling, kollektivtrafik och rörelse.

Besökarna kan också ta med sin cykel och få kostnadsfri enklare cykelservice.

– Syftet med dagen är att lyfta de fördelar som finns med cykling – för hälsan, miljön, ekonomin och livspusslet. Att skapa förutsättningar för medarbetare och studenter att resa så hållbart som möjligt till och från campus är en viktig del av vårt arbete med hållbar utveckling, säger Louise Åhlman, verksamhetsutvecklare miljö och klimat vid Örebro universitet.

Vid lunchtid ger John Jouper och Mattias Folkesson från Institutionen för hälsovetenskaper två korta föreläsningar om fysisk aktivitet och rörelse i L103. Föranmäler du dig så bjuder Akademiska hus på lunch. Cykeldagen är ett samarbete mellan Örebro universitet, Akademiska Hus och Örebro studentkår. 

– Studenter måste ges möjligheten att vara en aktiv del av samhällssituationen som råder. Vi vill vara med och påverka för en mer hållbar morgondag och en cykeldag känns som ett steg i rätt riktning för detta ändamål, säger Ida Björklund, vice ordförande med studiesocialt ansvar vid Örebro studentkår.

Just nu gör också Akademiska hus en satsning på utemiljön vid Örebro universitet som bland annat kommer att resultera i bättre och fler cykelparkeringar.

– Det är viktigt för oss på Akademiska Hus att tillsammans med Örebro universitet värna om att fler cyklar till och från universitet, säger Susanne Nordstedt, projektledare på Akademiska hus.

Förutom huvudarrangörerna finns utställare från Bergslagen Cycling, Campusgymmet, Elcykelpunkten, Länsförsäkringar, Länstrafiken, Projektet Fossilfritt 2030 – Rena resan/Region Örebro län och Veloservice på plats under cykeldagen.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Universitet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in