Så gör du en kvalitetssäkring inför skönhetsoperationen

Av på 26 juli, 2020

Din trygghet och säkerhet bör alltid komma i första hand när det kommer till skönhetsingrepp. Det är viktigt att du med stor noggrannhet väljer rätt klinik och plastikkirurg inför din skönhetsoperation. Det finns många sätt att säkerställa att kirurgen har tillräckligt med erfarenhet och kompetens.

För de allra flesta är prislappen på skönhetsoperationen en viktig faktor när valet av kirurg görs. Men för att få det bästa resultatet så borde du snarare sätta din hälsa och säkerhet först och prioritera att välja en kompetent kirurg med erfarenhet framför ett billigt pris.

Varje operation, oavsett om du gör ett bröstlyft eller en bröstförstoring, innebär alltid en viss risk. Det finns oändligt många kliniker i Sverige och det dyker ständigt upp nya. Det är av stor vikt att du väljer en klinik med lång erfarenhet. För att du ska känna dig trygg och välja rätt så kan du göra research om hur länge kliniken funnits samt undersöka vilken erfarenhet och utbildning plastikkirurgen har.

För att undersöka om kirurgen har rätt specialistutbildning så kan du kontrollera om kirurgen är medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP). Ett medlemskap i SFEP är en kvalitetsstämpel i Sverige eftersom det ställs krav på att medlemmarna har specialistutbildning inom plastikkirurgi samt minimum 5 års erfarenhet. Det är även krav på att kirurgen vidareutbildar sig årligen. På hemsidan kan du enkelt söka i registret för att ta reda på vilka plastikkirurger i Sverige som är medlemmar.

Hos HSAN (Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd) har du möjlighet att undersöka om andra patienter tidigare har anmält kirurgen eller om denne har fått en varning. Får en kirurg upprepade varningar kommer läkarlegitimation slutligen att dras in.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Källa PR Direkt – Bellakliniken

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in