SJ kör tåghackare för smartare kollektivtrafik

By on 3 september, 2017

För andra året i rad arrangeras evenemanget Trainhack där SJ nu går in som medarrangör. Det blir en tågresa från söder till norr som syftar till att skapa nya digitala tjänster för den svenska kollektivtrafiken.

– Eftersom SJ är en viktig del av den nationella kollektivtrafiken ville vi gärna delta. Att resa med tåg är att få värdefull tid till avkoppling eller arbete, det är Trainhack ett bra exempel på, säger Jens Zetterström, Lead Developer vid SJ.

Trainhack genomförs ombord på SJs tåg och tillsammans med över 40 svenska tåghackare. En resa som är slutsåld sedan länge. Tillsammans ska dessa kreativa hackers skapa och utveckla nya digitala tjänster för kollektivtrafiken i Sverige.

– Med Trainhack får vi ytterligare en möjlighet att lyssna och lära av människor som använder våra tjänster, och att tillsammans med dem utveckla nya digitala lösningar, säger Jens Zetterström.

Tågresan som pågår mellan den 7-9 september går från Göteborg via Luleå för att slutligen ankomma till Uppsala. I Uppsala får deltagarna möjlighet att demonstrera sina olika digitala utvecklingsprojekt.

– SJ rankas som ett av Sveriges tio mest digitala varumärken. Som medarrangör till Trainhack visar vi ännu en gång att vi står i framkant när det kommer till teknikutveckling och innovation, säger Jens Zetterström.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login