SJ nyanställer 145 medarbetare till tågen

By on 1 november, 2021
Foto: SJ

Tågresandet är på frammarsch igen och allt fler resenärer vänder sig återigen till SJ för klimatsmarta och smidiga resor. För att möta den ökande efterfrågan nyanställer SJ nu över 125 tågvärdar och bidrar till att skapa nya arbetstillfällen i flera delar av Sverige. Just nu pågår även rekryteringen av 20 nya lokförare.

När efterfrågan på tågresor ökar behöver SJ växla upp och rekrytera flera nya medarbetare ombord. De aktuella tjänsterna rör både tillsvidare- och timanställningar. I den aktuella rekryteringsprocessen kommer SJ att nyanställa över 125 tågvärdar som efter en gedigen grundutbildning kommer att vara redo att tillhandahålla förstklassig service för resenärerna. SJs tågvärdar har också ett stort ansvar för resenärernas trygghet ombord. Sedan tidigare pågår även rekryteringen av 20 nya lokförare.

Tågvärdarna som rekryteras under hösten och vintern kommer att få möjlighet att växa tillsammans med Sveriges största järnvägsföretag, SJ. De nya medarbetarbetarna kommer att utgå ifrån Stockholm, Göteborg, Malmö och Gävle.

Det är inte bara på personalsidan som SJ förstärker framöver. SJ har nyligen även beslutat om att köpa in 25 nya regionaltåg för att möta det ökade intresset för klimatsmarta, bekväma och effektiva tågresor. De nya tågen kommer bland annat att användas för den regionala trafiken i Stockholm-Mälardalen.

– Våra kommande nyanställningar och vår satsning på nya regionaltåg är kraftfulla investeringar inför framtiden. Intresset för tågresandet är starkt i dag och vi är övertygade om att efterfrågan kommer att öka ytterligare, säger Madeleine Raukas, vice vd SJ.

Att arbeta som tågvärd är en spännande och varierande tjänst med hela Sverige som arbetsplats. I arbetet som tågvärd är man SJs ansikte utåt i en koncern med över 5000 medarbetare. Tillsammans bidrar företagets samtliga anställda till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som tågvärd på SJ arbetar man också varje dag för ett av Sveriges grönaste varumärken och för att de svenska klimatmålen ska nås.

Jobbannonserna hittar du på SJs hemsida.

Sverige
Örebronyheter

Källa SJ

You must be logged in to post a comment Login