Slutspelat för KIF Örebro i Svenska Cupen

By on 24 mars, 2024

Under söndagen var det dags för KIF Örebro att spela den tredje matchen i grundserien av Svenska Cupen borta mot HammarbyIF.

Örebro var tvungna att vinna för att kunna ta sig vidare i Cupen, det var också så att AIK inte fick vinna med mer än tre mål fler än Örebro.

Den första halvleken började med ett massivt spelmässigt övertag för Hammarby, så Örebro fick ägna sig åt försvarsspel och kontringar. I den 16 minuten hade dock Örebro den vassaste målchansen ditintills när Molly Johansson sköt i ribban under en kontring. Halvleken fortsatte med spelmässigt övertag för Hammarby, men där det var Örebro som hade de vassa chanserna. I den 27 minuten kunde Molly Johansson nicka in 0-1 för Örebro på en hörna. Hammarby satsade nu på en kvittering och kunde i den 35 minuten också kvittera 1-1. Örebro fortsatte med sin kontringsfotboll och var mycket nära att återta sin ledning, men i den andra övertidsminuten så kunde Hammarby sätta 2-1 och fick gå till halvtidsvila i ledning.

I den andra halvleken tog Hammarby över spelet i stort sätt helt då man lyckades lösa Örebros höga press spel, och i den 52 minuten kunde Smilla Vallotto sätta sitt andra mål för matchen 3-1 till Hammarby. Örebro fortsatte trots högre press från hemmalaget att spela på snabba omställningar och kontringar, men i den 76 minuten var det åter dags för Hammarby och Julie Blakstad kunde sätta 4-1 för hemmalaget. Nu var det ju i princip klart att Hammarby skulle ta grupp vinsten, men i den 83 minuten kunde Maja Bodin ge Örebro ett tröstmål genom en fin spelvändning som ställed henne ensam med målvakten. Tyvärr skadades Maja i samband med målet och fick utgå med vad som verkade vara en fotskada. Hammarby han dock göra ytterligare ett mål när Julie Blakstad i den 92 minuten gjorde sitt andra mål för matchen och fastställde slutresultatet 5-2 till Hammarby.

En okej match från Örebros sida men där det blev tydligt att när det kommer till Hammarby så är man i alla fall ett par storlekar för små. Vi kommer nog inte få se KIF i något toppsammanhang när det kommer till Allsvenskan men efter det man visade idag så kanske man kan slippa den verkliga bottenstriden.

Nästa match spelar KIF Örebro mot IFK Norrköping den 28 mars hemma på Behrn Arena.

Matchfakta Hammarby IF vs KIF Örebro

• 27 minuten Mål Örebro, Molly Johansson 0-1.
  • 35 minuten Mål Hammarby, Anna Jøsendal 1-1.
  • 45+2 minuten Mål Hammarby, Smilla Vallotto 2-1.
  • 52 minuten Mål Hammarby, Smilla Vallotto 3-1.
  • 76 minuten Mål Hammarby, Julie Blakstad 4-1.
  • 83 minuten Mål Örebro, Maja Bodin 4-2.
  • 92 minuten Mål Hammarby, Julie Blakstad 5-2.

Matchen slutade Hammarby IF 5 vs KIF Örebro 2.