Sommarvistelse för seniorer på Hjälmargården

Av på 13 mars, 2019

För tredje året i rad arrangerar Vård- och omsorgsförvaltningen i Örebro kommun sina populära sommarvistelser för seniorer. Vistelsen arrangeras vid tre tillfällen på Hjälmargården i Läppe. Sista anmälningsdag är 30 april.

Det är tredje året som sommarvistelserna arrangeras för seniorer som vill umgås med nya vänner och prova på olika aktiviteter under sommaren. Dagarna kommer att fyllas med olika aktiviteter som bland annat föreläsningar, sång och musik, promenader och utflykter.

Genom sommarvistelserna vill vi ge seniorer som annars är ensamma, en chans att åka till en naturskön plats, träffa nya vänner och delta i olika aktiviteter. Vi har ett program med fokus på hälsa och livskvalitet tillsammans med flera olika föreningar och organisationer, berättar Camilla Weckström, enhetschef för Frivillig och hälsofrämjande enheten.

– Sommarvistelsen ger seniorerna möjlighet att komma hemifrån, bryta den ofrivilliga ensamheten, få social gemenskap, känna samhörighet och delta i olika typer av aktiviteter som leder till ökad psykisk och fysisk god hälsa, säger Fisun Yavas (S), ordförande i Hemvårdsnämnden.

Vistelsen arrangeras vid tre tillfällen:

  • 3–7 juni
  • 15–19 juli
  • 19–23 augusti

Antalet platser är begränsat till 20 personer per period. Är det fler sökande än antal platser kommer ett urval att ske.

Lokalt | Länet | Hjälmargården Läppe
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in