Spännande fält i Rikstravets lopp.

Av på 2 maj, 2013

På lördag gäller det! Då är det nämligen dags för den första drabbningen mellan tävlingens stall i Rikstravets lopp och många delägare siktar på att vara på plats för att heja fram sin häst. Men även den som inte har någon häst med i loppet har all anledning att besöka Örebrotravet denna lördag då det blir stor hästfest med V75, OREBRO INTN’L och “uppsnack” med Rikstravets tränare.

Förra veckan kom första segern i Rikstravet 2013. Det var Stall Östergötlands Nirvana Face som fick segerdefilera när tränare Stefan P Pettersson startade stoet för första gången hemma på Mantorp. Nirvana Face vann på ett mycket fint sätt och vinsten gjorde att Östergötland gick in på en andraplats i Rikstravets tabell. I topp finns fortsatt Stall Champions Global Princess efter att ha inlett karriären med två fina andraplatser mot vassa konkurrenter.

– Det här är en jättehäftig grej för alla oss delägare. Vi är ett par vänner som åker till Örebro på lördagen för att heja på vår Global Princess i loppet. Och inte nog med det, vi är dessutom delägare i förra årets vinnare i Rikstravet, Maxmara, som startar i lopp 3! Efter tävlingarna har vi hyrt en stuga som vi ska bo kvar i för andra året i rad, säger den engagerade delägaren Kent Alneborn.

Stall Småland är titelförsvarare

På lördag är det alltså dags för toppmötet i Örebro då ettan och tvåan och fem hästar till startar i Rikstravets första lopp för säsongen. Det kommer att bli mycket spännande att se detta och vi hoppas såklart att många delägare tar chansen att åka till travbanan för att följa sin häst på riktigt nära håll.

Stall Smålands hopp Ockelbo Prinsen, som tränas av Tommy Zackrisson, är titelförsvarare då Hanna Nalan och tränaren Catrin Fajersson (bilden) tog en bejublad seger i Rikstravets lopp på Örebro förra säsongen. Men ska man tro delägaren Kent så har hans Stall Champion bäst chanser att ta hem loppet.

– Min feeling är att vi har toppchans då hon varit så fin. Svårt att säga vem som är värst emot men det är klart att Skånes häst och Östergötlands häst, som ju vann debuten, kan vara tuffa. Men jag tror också att Ockelbo Prinsen kan vara en luring, säger han.

Rikstravet har likt tidigare år en egen tältby (i år ännu rymligare) med mat till specialpriser för Rikstravets delägare (familj, vänner och bekanta har tillgång till Rikstravets område i sällskap med delägare). Aktiviteterna börjar klockan 11.15 då Rikstravet bjuder in alla deltagande hästars tränare till “uppsnack” där delägarna på plats kan ställa frågor inför loppet.

Här hittar du startlistan till loppet.

Besök gärna rikstravet.se för mer information om loppet och stallen i Rikstravet.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in