Storseger för ÖSK mot Gais

By on 27 oktober, 2013

För ca ett år sen spelade ÖSK en betydelselös hemmamatch mot Gais, ikväll var det dags igen för lagen att spela mot varandra.

Men för ÖSK var matchen extremt viktig, Sundsvall hade tidigare under dagen slagit Brage med 4-0 och Örebro låg för tillfället på kvalplats och behövde vinna.

Det var något de svartvita gjorde, Örebro fick en drömstart när Shpetim Hasani gav hemmalaget ledningen efter bara 2 min. Hasani skulle bli kvällens hjälte då han gjorde ett Hat-trick. Han svarade bl.a för ett drömmål i andra halvlek.

Proppen gick ur ÖSK ikväll och laget spelade bra, de skapade många farliga målchanser och efter ett antal 1-1 matcher var det skönt att Örebro kunde vinna med 6-1.

Första halvlek
Det tog inte lång tid för Örebro att ledningen i matchen. Redan i den 2:a min höll sig Sheptim Hasani framme och satte 1-0 till ÖSK.

Kalle Holmberg skulle öka på ledningen till 2-0 efter 10 min spel. Med en stabil ledning i ryggen kunde hemmalaget slappna av och spela ut sin fotboll.

ÖSK hade bud på fler mål men Gais spelade ändå bra i straffområdet. De spelade sig ur situationerna enkelt och smidigt. Halvtidsresultatet blev 2-0 till ÖSK

Andra halvlek
Hemmalaget fortsatte att styra spelet i andra halvlek. Shpetim Hasani gjorde 3-0 i den 47:e min, han fick till ett skott som letade sig in i vänstra krysset.

Gais hade inte mycket att komma med och ÖSK fortsatte att trycka på. Hasani skulle i den 60:e min göra sitt tredje mål för kvällen när han omarkerat satte 4-0.

Med en säker ledning kunde ÖSK slappna av och de spela av matchen. Mot slutet av halvleken lyckades Gais kvittera genom Adam Eriksson men då var det redan avgjort.

ÖSK vann rättvist och kunde dessutom sätta 5-1 på straff genom Mohammed Saied och 6-1 genom Daniel Gustavsson i slutet av matchen.