Sven-Olof från Kopparberg vann halv miljon

By on 29 juni, 2023
Arkivbild

Kopparbergsbon Sven-Olof vann en halv miljon på Triss i direktsänd tv, det var under gårdagens onsdagsmorgon gästades Triss-skrapet i TV4 Nyhetsmorgon av båthandlaren Sven-Olof från Kopparberg.

Skrapet resulterade i att Kopparbergsbon blev en halv miljon kronor rikare. Med vinsten på kontot väntas nu Sven-Olof och hans fru resa till varmare breddgrader.

Det var i samband med Sven-Olofs födelsedag som hans son planerade att köpa en blombukett till sin far. Blombutiken var dock stängd vilket ledde till att tre Trisslotter köptes istället.

− Jag skrapade Trissarna dagen efter min födelsedag. När jag såg de tre tv-symbolerna kastade jag lotten över köksbordet till min fru som sa “vad gör du, vi ska ju skrapa Triss i Nyhetsmorgon”. Det kändes helt otroligt, berättar Sven-Olof skrattandes.

De tre tv-symbolerna gav Kopparbergsbon chansen att skrapa Triss i direktsänd tv under onsdag förmiddag. Den femte lotten räknat bakifrån resulterade i en vinst på 500 000 kronor.

− Vi hade ställt in oss på 100 000 kronor och att vi skulle resa till Kanarieöarna för vinsten. Nu när vi femdubblade vinsten så blir det att resa utomlands plus extra grädde på moset, berättar Sven-Olofs fru Anita medan Sven-Olof fyller på:

− Vi har varit gifta i över 50 år och firat guldbröllop. Efter denna vinst får vi nog fira med en guldfest också.

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var med bakom kulisserna under skrapet.

− Jag hoppas att det blir ett stort firande hemma i Kopparberg! Sven-Olof och Anita är årets första vinnare från Kopparberg att skrapa Triss i tv. Örebro län har dock haft hela sju skrapare i tv-rutan 2023, säger Daniel Arnkvist.

Trisslotten som tog Sven-Olof till Nyhetsmorgon köptes på Ica Kopparhallen.

Nöje | Kopparberg
Örebronyheter

Källa: Svenska Spel

You must be logged in to post a comment Login