Svenska EM-truppen Herrar, bordtennis

By on 11 augusti, 2017
Sverigetvåan Kristian Karlsson.

Den svenska EM-truppen för herrar är nu uttagen av förbundskapten Peter Blomquist. Kristian Karlsson, Mattias Karlsson, Pär Gerell, Anton Källberg och Jon Persson blir de fem herrar som ska representera Sverige vid Lag-EM i Luxemburg 13-17 september

De fem topprankade spelarna
Dessa spelare är de fem högst rankade svenska herrarna och de som representerat Sverige på de senaste mästerskapen. Som uppladdning inför EM kommer det att genomföras ett läger för EM-truppen i Eslöv 6-11 september. EM-lägret kommer att ske tillsammans med damtruppen (ännu ej uttagen) i Blomsterbergshallen, Eslöv.

Förbundskapten Peter Blomquist kommenterar EM och truppen på följande sätt
– Vi är semifinalseedade och målsättningen är att slåss om guldet vilket vi har kapacitet att göra. Vi har tagit ut fem spelare och om någon spelare skulle bli skadad eller sjuk så får vi se om vi fyller den vakansen men någon reserv är ännu inte uttagen.

Semifinalseedade
Detta EM är ett lagmästerskap vilket utesluter singel- och dubbelspel. Sverige spelar i en grupp (grupp D) om fyra lag där alla lagen möter alla och de två främsta avancerar till kvartsfinal. I Sveriges grupp återfinns förutom Sverige även Grekland, Ryssland samt värdnationen Luxemburg.

Spelarna med klubb och sedan europaranking (augusti) inom parantes:
Mattias Karlsson, Halmstad BTK, Sverige (6)
Kristian Karlsson, Düsseldorf, Tyskland (10)
Pär Gerell, Chartres, Frankrike (19)
Anton Källberg, Düsseldorf, Tyskland (48)
Jon Persson, Angers, Frankrike (50)

Sport | Bordtennis
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login