Svenskar hamstrar powerbanks

By on 15 juli, 2022
Foto: NetOnNet

Det här är svenskarnas favoritprylar i sommar. Oavsett om planen är resa utomlands, inrikes eller hemester så har många svenskar köpt olika typer av prylar som kan göra semestern enklare eller bekvämare. NetOnNet har tittat på vilka produkter som definierar svenskarnas semesterbehov utifrån vad som köpts inför sommarledigheten – och det är en produkt som sticker ut.

– Det verkar som om många har planer på att vara mycket i farten i sommar, efter ett par somrar med pandemi. Den mest sålda semesterrelaterade produkten hos oss tiden inför semestersäsongen är en powerbank – för att kunna ladda mobilen på språng. Det är fler som reser i år och dessutom är musikfestivalerna äntligen tillbaka igen. Då är en powerbank en god vän i nöden, säger Teddy Thor, affärs- och sortimentschef på NetOnNet.

Fläkt och AC produkter populära i värmen

Den mest sålda semesterprodukten före sommaren som inte var en powerbank är en fläkt – vilket definitivt är en säsongsvara.

– Det här är också en produkt vi säljer mycket av på sommaren och som vi har synliggjort tidigare är försäljningen väldigt beroende av temperaturen. Några grader upp eller ner har stor inverkan på försäljningen av fläktar och luftkonditionering. Även fönster-kitet som används för att fästa slangen från luftkonditioneringen i fönstret finns på vår topplista över populära sommarprodukter, säger Teddy Thor.

Bland övriga produkter som finns på topplistan märks även TV och surfplattor – för många en oumbärlig pryl inför bilsemestern. Samtidigt får olika grillrelaterade produkter också får plats på listan.

– Både grillar och tillbehör till grillar, som grillbriketter, är produkter många nu ser behovet av för att maximera grillsäsongen. Utekökstrenden är också stark då många fortfarande bygger vidare på sitt utekök som vi har sett många prioritera genom pandemin. Exempel på utbyggnader av uteköket kan vara till exempel pizzagrillar. Då får man den sydeuropeiska känslan hemma, avslutar Teddy Thor.

Sverige
Örebronyheter

Källa: NetOnNet

You must be logged in to post a comment Login