Svenskarnas favoritlag i NHL enligt ny undersökning

By on 20 november, 2023
Bild: New York Rangers

De svenska hockeysupportrarna fick sitt lystmäte i dagarna ,när fyra NHL-klubbar var i Stockholm för att möta varandra i NHL Global Series Sverige. Men vilket är de svenska hockeyfansens favoritlag i NHL och vem är favoritspelaren?

Svaren på dessa frågor och många andra finns i undersökningen ”Supportersvaret” som nu har släppts.

I samband med att NHL-cirkusen har varit i Sverige, har spelbolaget Unibet låtit genomföra en riksomfattande undersökning bland över ettusen svenska NHL-supportrar.

I undersökningen framgår bland annat att nästan hälften (46, 1 procent) av alla svenska NHL-intresserade tittar på matcher varje vecka och att drygt var femte (22,8 procent) till och med har ändrat sin dygnsrytm för att kunna följa sitt favoritlag.

I undersökningen framkommer även att närmare en av fem (19,8 procent) skulle vara beredda att offra hela sommarsemestern om deras favoritlag vann Stanley Cup.

– Som officiell partner till NHL i Sverige märker vi att det råder lite av NHL-feber runt om i stugorna. Det finns ett stort intresse för NHL bland svenskarna och det beror inte minst på alla inhemska talanger som har tagit klivet över Atlanten, säger Anders Falk, sponsorchef på Unibet.

Svenskarnas favoritlag i NHL

Svenskarnas favoritlag i NHL stavas New York Rangers, men även Detroit Red Wings och Toronto Maple Leafs, som är i Sverige och spelar, hamnar högt upp på listan.

 1. New York Rangers (15,3 %)
 2. Detroit Red Wings (8,6 %)
 3. Chicago Blackhawks (7,3 %)
 4. Colorado Avalanche (6,2 %)
 5. Toronto Maple Leafs (6,1 %)
 6. Boston Bruins (4,7 %)
 7. Los Angeles Kings (4,5 %)
 8. Anaheim Ducks (3,9 %)
 9. Vancouver Canucks (3,9 %)
 10. Pittsburgh Penguins (3,7 %)

Bästa NHL-spelarna

De två bästa spelarna i NHL är William Nylander och Erik Karlsson, åtminstone när de svenska NHL-supportrarna har fått säga sitt. ”Lill-Nyllet”, som är i sitt livs form, är just nu i Stockholm med sitt Toronto Maple Leafs. Erik Karlsson, som delar förstaplatsen med Nylander, har också hittat storformen och var en viktig pusselbit när Pittsburgh tidigare i veckan slog Columbus med 5-3.

Tätt efter Nylander och Karlsson kommer Elias Pettersson (Vancouver Canucks), Nicklas Bäckström (Washington Capitals) och Mika Zibanejad (New York Rangers). Det är alltså idel svenska spelare i toppen av listan.

 1. William Nylander
 2. Erik Karlsson
 3. Elias Pettersson
 4. Nicklas Bäckström
 5. Mika Zibanejad
 6. Sidney Crosby
 7. Rasmus Dahlin
 8. Connor McDavid
 9. Filip Forsberg
 10. Victor Hedman

Sport
Örebronyheter

Källa: Unibet
Fakta om Supportersvaret
Undersökningen genomfördes av Mantap under perioden 18 till 24 oktober 2023. Totalt deltog 1002 hockeyintresserade kvinnor och män i åldrarna 18 till 70 år i undersökningen. Metod: Kvantitativ datainsamling via webbintervjuer till ett slumpmässigt riksrepresentativt urval av målgruppen.

You must be logged in to post a comment Login