Timbanken utökar med rådgivare inom området hållbarhet

Av på 2 juni, 2021
Arkivbild

Timbanken är en tjänst för småföretagare som vill utveckla sitt företag i Örebro län. Här kan man få upp till fem timmars kostnadsfri rådgivning med en affärsrådgivare för att utveckla sin verksamhet. För att hjälpa företagen ytterligare erbjuder Timbanken nu även rådgivning inom området hållbarhet.

Bland företagen har det en tid funnits intresse för att utveckla sin verksamhet inom hållbarhetsområdet.

– Vi ser att det finns ett ökat intresse för detta. Då är det självklart att vi ska stötta företagen med den tjänsten. Det här är ett område som är viktigt och kommer att bli viktigare över tid, så det känns bra att vi kan hjälpa till och rusta de mindre bolagen inom detta område också, säger regionråd Irén Lejegren (S).

Timbanken finansieras av Region Örebro län som också driver initiativet och har upphandlat affärsrådgivarna med olika kunskaper inom olika områden som alla syftar till att stötta och utveckla företag.

– De nya rådgivarna kommer att hantera alla frågor där man som företagare vill utvecklas mer inom energieffektivisering, hållbar affärsutveckling, hållbarhetsstrategi, cirkulär ekonomi, klimatomställning, klimatanpassning, Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen. Det här ser vi fram emot, det kommer att göra företagen ännu mer konkurrenskraftiga, säger Johan Södergren, Utvecklingsledare Näringslivsutveckling på Regional utveckling.

Snabbfakta om Timbanken

Hittills har fler än 300 företag från länets alla kommuner har tagit del av Timbankens erbjudande. Cirka 92 procent av de som använt Timbanken tror att det kommer leda till ökad vinst eller omsättning i sitt företag. Ungefär 50 av företagen drivs av en kvinna.

Timbankens affärsrådgivningstimmar gäller den som är företagare i någon av kommunerna Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Karlskoga, Kumla, Nora eller Örebro.

Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in