Tio populära cabbar för sommarens biläventyr

By on 11 juli, 2022

Trots sämre ekonomiska tider är efterfrågan på cabrioleter väldigt hög inför sommaren. Bilförmedlaren Kvdbil har listan på de tio mest populära modellerna.

Kriget i Ukraina har utlöst chockvågor i den globala ekonomin. Inflationen har stigit kraftigt i många länder, däribland i Sverige, något som kanske borde hindra folk från att konsumera alltför mycket. Men när det gäller bilar har så inte skett – snarare tvärtom. Det visar siffror som bilförmedlaren Kvdbil har tagit fram.

Sommaren står för dörren, vilket betyder att många vill ut och köra i det vackra vädret utan tak. Efterfrågan på cabbar är stark just nu och priserna har gått upp med drygt 9 procent jämfört med årsskiftet. En investering i en cab är en bra idé, menar Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil.

– Cabbar tillhör segmentet lagom stora bensindrivna begagnade bilar och det segmentet går starkt. En modern cab, oavsett om den har tyg- eller plåttak, fungerar lika bra för de dagliga resorna året runt som en bil med fast tak, säger Daniel Odsberg.

Även om världen upplever svårare ekonomiska tider behöver det alltså inte vara dålig tajming med ett köp av en cab. Jämfört med dyra sportbilar är cabbar inte alls lika konjunkturkänsliga.

Så om du är sugen på att köra med suffletten nerfälld i sommar finns det några olika modeller som kan vara av intresse. Här är de tio populäraste cabbarna hos Kvdbil just nu:

Mercedes-Benz SLK
Pris: 60 000 kronor och uppåt.

BMW 3-serie
Pris: 60 000 kronor och uppåt.

Audi A5
Pris: 60 000 kronor och uppåt.

Volvo C70
Pris: 55 000 kronor och uppåt.

BMW 4-serie
Pris: 110 000 kronor och uppåt.

Mercedes-Benz SL-klass
Pris: 120 000 kronor och uppåt.

Mini Cooper
Pris: 35 000 kronor och uppåt.

BMW Z4
Pris: 60 000 kronor och uppåt.

Volkswagen EOS
Pris: 40 000 kronor och uppåt.

Fiat 500
Pris: 25 000 kronor och uppåt.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Kvdbil

You must be logged in to post a comment Login