Träffa barnens röst i vården

By on 9 januari, 2023
Bild: Region Örebro län

De kallar sig Briv – barnens röst i vården och är ett expertråd bestående av patienter i åldrarna 14-18 år, torsdagen den 12 januari ger rådet sin första föreläsning för vårdpersonal på Universitetssjukhuset Örebro (USÖ).

Att få respekt och inte bli förbisedd, att få en möjlighet att prata ensam med sin vårdgivare och att få en bra övergång från barnsjukvård till vuxensjukvård, det är några av de områden som expertrådet Briv brinner för.

Medlemmarna är alla patienter eller har varit det och är i åldrarna 14-18 år. Expertrådet har bildats på uppdrag av verksamhetsområdet barn- och ungdomsmedicin i Region Örebro län.

Delvis för att se till att barnkonventionen uppfylls men också för att de bästa lösningarna för barn och unga inom vården ofta kommer från dem själva – något som man vill ta vara på i regionen. 

Torsdagen den 12 januari kommer Briv att ha sin första föreläsning klockan 15:00 på USÖ i lokalen Vinön i H-huset. I publiken sitter inbjuden vårdpersonal från olika delar av verksamheterna.

Örebro
Örebronyheter

Källa Region Örebro län

You must be logged in to post a comment Login