Vaccinplanering vecka 33, mer öppet på kvällar och helger

Av på 13 augusti, 2021
Arkivbild

Under kommande veckor kommer vaccinationsmottagningarna ha mer öppet på kvällar och helger. De som är födda 2005 eller tidigare kan vaccinera sig. Välj mellan att komma på drop-in eller att boka en tid. Nu kan även de som är födda 2004 eller 2005 komma på drop-in.

Nu kan alla komma på drop-in. Även de som är födda 2004 och 2005, de behöver inte längre boka sin tid utan är välkomna på drop-in-mottagning.

Mer öppet på kvällar och helger

Då vi ser att vaccinationstäckningen är lite lägre i åldrarna 16-45 gör vi från och med nästa vecka en särskild satsning för att fler att vaccinera sig.

– Det kommer att bli fler tider på kvällar och helger för att människor som arbetar och studerar lättare ska hitta en tid som passar, det går att komma både på drop-in och boka en tid, säger Erik Fredholm, apotekare på Läkemedelscentrum.

– För att samhället ska kunna öppnas upp fullt krävs en lägre smittspridning vilket underlättas av att befolkningen vaccinerar sig i större omfattning.

Två doser viktigt för att få ett bra skydd – även för dig som tidigare haft covid-19

Har du glömt komma till din bokade tid för den andra dosen? Passa på och kom på drop-in vid någon våra vaccinationsmottagningar. Att ta både första och andra dosen är viktigt för att få ett bra skydd mot sjukdomen.

Även du som tidigare haft sjukdomen covid-19 behöver ta båda dina doser vaccin för att få ett gott skydd.

81 % procent har fått första dosen och 68 % har fått båda doserna vaccin

I Örebro län har 202 658 personer fått sin första dos vaccin och 168 570 personer den andra. Det innebär 81 respektive 68 procent av länets befolkning. Siffrorna kan komma att justeras upp i efterhand.

Nästa veckas vaccindoser

Under vecka 33 kommer Region Örebro län att vaccinera med 17 967  doser vaccin. Vaccindoserna fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Vaccineringen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper.

Hälsa | Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in