Valet av bil en generationsfråga

Av på 22 juli, 2022
Arkivbild

Generation Z eller Babyboomer. Finns det några skillnader mellan generationer när det kommer till bilval? Självklart! De mest erfarna säljarna på Kamux har tagit en närmre titt på vilka skillnaderna är. Bilhandlaren delar nu sina insikter och listar vilka utrustningar och bilegenskaper som passar de olika generationerna.

När det kommer till valet av bil är behoven högst individuella. Däremot har det till viss del visat sig vara en generationsfråga. Människor i samma åldrar brukar nämligen efterfråga snarlika saker vid sitt bilköp. Enligt Kamux säljare efterfrågar exempelvis den yngre generationen i högre utsträckning en färddator som bland annat meddelar när det är dags att pumpa däcken. För den äldre generationen är det viktigare med utrustning som elektroniska säten och dragkrok.

– Det är roligt att lära sig mönster och kategorisera kundgrupper. Men nästan ännu roligare är det när man blir överraskad. Med vårt breda urval kan kunden enkelt hitta det de söker i en ny bil. Oavsett om det är avancerade backkameror eller ett bra ljudsystem du letar efter. Är du osäker på vilken bil just du behöver finns våra duktiga säljare alltid på plats för att guida dig, säger Kerim Nielsen, VD för Kamux
Sverige.

Ytterligare en stor skillnad är att den yngre generationen gärna prioriterar digitala lösningar såsom trådlös mobilladdning och enkel uppkoppling till mobilen medan den äldre föredrar det lite mer analogt. Exempelvis tenderar de att välja bilar med en mer traditionell volymknapp i stället för lösningen där man justerar volymen på skärmen i bilen.

Säljarna på Kamux har även märkt att det inte enbart är olika prioriteringar som skiljer generationerna åt. Det är även ekonomin. Den äldre generationen kan oftast röra sig i den lite högre prisklassen och därmed i större utsträckning uppfylla sina önskemål. För den yngre generationen får prioriteringarna ibland ändras om lite.

Nedan listar Kamux utrustning och egenskaper som framför allt lockar den äldre respektive den yngre generationen.

Äldre:

  • Dragkrok
  • Komfort
  • Högre insteg (SUV)
  • Lastningsutrymme

Yngre:

  • Lite fler hästkrafter
  • Snygga fälgar
  • Schysst ljudsystem
  • Rolig utrustning

Sverige
Örebronyheter

Källa: Kamux

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in