Världen – Rent vatten i julklapp räddar barns liv

Av på 13 november, 2016
WaterAid hoppas att många människor och företag vill engagera sig för barn i jul

200 kronor kan ge ett barn hållbar tillgång till rent vatten och rädda barnets liv. Därför tycker WaterAid att alla borde ge bort rent vatten i julklapp. Det är helt enkelt världens viktigaste present.

Julen är sammanhållningens och hoppets högtid, en tid då fler och fler svenskar väljer att genom julklappar bidra till en bättre värld. Inför julen 2016 hoppas WaterAid att både privatpersoner och företag ska välja att som julklapp ge bort det viktigaste som finns, nämligen rent vatten.

Varje dag dör nästan 900 barn av brist på rent vatten, men bara 200 kronor kan ge ett barn tillgång till rent vatten och öka barnets chanser att överleva sina första år i livet. Den som köper rent vatten genom WaterAid får dessutom ett fint gåvobevis att ge bort.

För privata givare
De som till jul vill ge bort rent vatten i julklapp gör det enklast genom att köpa ett fint gåvobevis i WaterAids gåvoshop på hemsidan. Gåvobeviset kan sedan ges bort som julklapp till en kompis, släkting eller bekant. Med rent vatten skänker man liv, hopp och framtidstro till de som behöver det allra mest. För 200 kronor kan ett barn få tillgång till rent vatten. En julklapp som garanterat räddar liv!

Under förra året såg WaterAid att väldigt många ville köpa gåvobevis genom Swish och det är en trend som väntas öka. Genom att swisha 200 kronor får man ett sms med en länk till ett digitalt gåvobevis. Där går det att skriva en personlig hälsning och skicka det till någon person som står en nära. WaterAids generalsekreterare Cecilia Chatterjee-Martinsen förklarar:

Under förra året julkampanj såg vi att väldigt många ville köpa gåvobevis genom Swish. Det är en lätt och smidig betallösning och därför har vi i år valt att satsa extra mycket på detta.

Från 1 december finns möjligheten att ett köpa gåvobevis från WaterAid via Swish.

För företag
Företag som i juletider vill engagera sig kan redan idag stötta WaterAid genom att i gåvoshoppen köpa gåvobevis som kan ges som julgåva till kunder och medarbetare. För en gåva på minst 3 000 kronor får företag ett julpaket med kommunikationsmaterial som de kan använda i egna kanaler för att visa sitt engagemang för rent vatten. Mer information om julpaketet finns på julsidan. WaterAids generalsekreterare Cecilia Chatterjee-Martinsen kommenterar:

Förra året såg vi ett rekordstort intresse bland företag att ge bort rent vatten som julgåva till sina anställda och kunder. För många betyder det så mycket mer än de traditionella julgåvorna. Därför hoppas vi att ännu fler företag i år vill ge bort en julgåva som verkligen betyder något, för anställda och kunder, men såklart framförallt för alla miljoner barn som tvingas växa upp utan rent vatten.

Om problemet
Idag saknar över 650 miljoner människor tillgång till rent vatten. Som en konsekvens av det dör 315 000 barn varje år av sjukdomar orsakade av smutsigt och förorenat vatten. Tillgång till rent vatten är också avgörande för barns möjlighet att gå i skolan, fungerande sjukvård, kvinnors rättigheter och fattigdomsbekämpning. Allt börjar helt enkelt med vatten!

Världen
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in