Virkade hjärtan ger hopp till barnen på soptippen

Av på 29 augusti, 2013

Alltför många barn har sitt hem på soptippen utanför New Delhi i Indien. Fler än 3 000 familjer bor och arbetar där. I årets julkampanj vill Erikshjälpen arbeta speciellt för barn som är utsatta och behöver skydd. Ett hjärta som glittrar i mörkret blir kampanjens symbol, och alla ”hjälpvirkare” är välkomna att virka hjärtan med reflexgarn som sedan säljs i Erikshjälpens webbshop.

Efter succén med ”Sticka och Skicka”, med över 20 000 babyfiltar och plagg levererade till nyfödda barn, i bland andra Zambia och Nepal, samarbetar nu återigen Erikshjälpen, Hemmets Journal och Libris. Årets satsning går ut på att hjälpa utsatta barn till att få bättre livsförutsättningar och nu uppmanas alla som kan att virka hjärtan med reflextråd och skicka dem till Erikshjälpens huvud­kontor. Dessa hjärtan kommer sedan att finnas till försäljning i Erikshjälpens webbshop, som en del av årets julkampanj för barns skydd. Utöver barn som lever på soptippar i Indien kommer bland annat även barn i Kambodja, där trafficking är ett utbrett problem och gatubarn i Uganda få hjälp genom satsningen.

Tre hjärtan kommer att kosta 150 kronor
För 150 kronor kan ett barn som lever på soptippen få hjälp till bättre hälsa. I hjälpen ingår extra näringsrik mat, vaccinationer, hälsokontroller, mediciner och utbildning i hur barnen kan hålla sig friskare. Detta är en del i ett större projekt för att hjälpa både barnen och deras familjer, med bland annat försörjning och skolgång.

För varje hjärta som virkas så bidrar man alltså med 50 kr till arbetet med att ge barn ett tryggare liv.

Så här går det till:
De som vill virkar vita, röda eller grå hjärtan med invirkad reflextråd och skickar till Erikshjälpens huvudkontor. Erikshjälpen säljer dem sedan i sin webbshop, till förmån för barns skydd. Tre hjärtan kostar 150 kronor och hjälper bland annat barnen som bor på soptippen i New Delhi, Indien.

Hjärtana blir en fin gåva att ge bort i julklapp eller själv använda som dekoration på jackan, träningsväskan, barnvagnen eller rullatorn. Reflextråden ger hjärtat reflekterande egenskaper. Det blir ett ljus i mörkret både i Vintersverige och för barn i andra länder. Kampanjen pågår till den 14 oktober 2013 och därefter är hjärtanen till försäljning inför julen i Erikshjälpens webbshop.

Mer information om var man kan köpa reflextråden, hur man ska virka och var de ska skickas finns på: www.erikshjalpen.se/reflexhjarta

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in