Antalet bokningar tyder på en stadig jultrafik

By on 11 december, 2021

Jul och nyår brukar vanligtvis förknippas med ett högre tryck av resande för busstrafiken – så även i år. Sedan Vy Bus4You släppte sina resor för julledigheten har bokningstrycket ökat gradvis.

Med några veckor kvar fram till jul gör bussföretaget Vy Bus4You nu sig redo för ett utökat turutbud och en ökad efterfrågan. Den senaste tidens bokningar tyder på att det blir en förhållandevis stadig jultrafik på vägarna.

– Sedan vi släppte vår tidtabell för vinterperioden har vi sett ett förhöjt tryck på försäljningen för de dagar som sammanfaller runt jul och nyår. Det är egentligen inget ovanligt i sig. Vi har erfarenhet av att hantera ett högre resetryck i samband med stora högtider, säger Elvir Rascic, Affärsområdeschef på Vy Bus4You.

För att möta efterfrågan har Vy Bus4You utökat sin trafik under perioden 20 december till den 2 januari, framförallt på linjen Göteborg – Jönköping – Stockholm.

Fler turer för resenärer att välja mellan

Historiskt sett är det högst tryck på resor den 23e och 26 december. Genom att utöka antalet avgångar vill Vy Bus4You ge fördel för möjligheten för ett utspritt resande i jul.

– Med vårt utökade utbud kan vi i förlängningen förhoppningsvis även sprida ut resandet. Tillsammans med vår möjlighet att även kunna boka singelsäte ombord på Vy Bus4You hoppas vi kunna erbjuda ett aktuellt erbjudande för våra resenärer, säger Elvir Rascic.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Vy Bus4You

You must be logged in to post a comment Login