Apollo återöppnar flera vinterfavoriter

By on 20 september, 2023
Bild: Apollo

Kanarieöarna toppar återigen listan över vinterns mest populära resmål, men i år får de stark konkurrens från öst – och jakten på den ultimata drömsemestern.

Efter flera vintrar som präglats av pandemi och reserestriktioner är världen äntligen tillbaka till det normala. För Apollo innebär det en efterlängtad återförening med flera av Asiens favoritresmål, som Thailand, Sri Lanka, Goa, Vietnam och Bali.  

– Sydostasien har alltid varit ett populärt resmål under vinterhalvåret, inte minst tack vare rimliga priser och ett stort utbud av hotell och upplevelser. Under pandemin försvann tyvärr nästan alla våra resor dit, men nu är det äntligen tillbaka på allvar – och vi är glada över att kunna erbjuda ett fullspäckat vinterprogram igen, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo. 

Upplevelser styr valet av resa 

Men det är inte bara Asien som gör en stor comeback i år: Apollo har nyligen nylanserat kryssningar i Röda havet i samarbete med MSC Cruises. Här kan du uppleva flera av Egyptens största sevärdheter, samt utforska spännande delar av både Jordanien och Saudiarabien.  

Tunisien är också tillbaka som åretruntresmål hos Apollo, med hotell i både genuina Hammamet och strandparadiset Sousse. Samtidigt börjar Förenade Arabemiraten verkligen etablera sig som en ny vinterfavorit. Det är särskilt populärt bland tonårsfamiljer och vuxna par, mycket tack vare den korta flygresan, det stora utbudet av förstklassiga hotellupplevelser och aktiviteter som erbjuds, för att inte tala om de imponerande sevärdheterna. 

– Upplevelser spelar en allt viktigare roll för vår semester, och detta återspeglas tydligt i vilka resmål som ökar mest i popularitet. Vi vill inte bara njuta av sol och bad under vår semester, vi vill även uppleva nya saker, röra på oss och utforska resmålen. Att tillbringa kvalitetstid tillsammans över upplevelser skapar minnen för livet, säger Krantz.  

Förverkligar stora semesterdrömmar 

Trots ett rekordstort vinterprogram toppar de klassiska Kanarieöarna fortfarande listan över säsongens mest populära resmål. På vinterfavoriten Gran Canaria utökar Apollo sin satsning på barnfamiljer och lanserar ett helt nytt Mondo Family-hotell: Maspalomas Resort by Dunas.  

Samtidigt rapporterar researrangören att allt fler väljer att uppfylla stora, mer exklusiva semesterdrömmar – som Maldiverna, Mauritius och Seychellerna. Den vackra trion har länge stått ut som förstahandsvalet för nyförälskade och nygifta, men under de senaste åren har researrangören märkt en ökning bland familjer och vuxna i allmänhet. 

– För de flesta av oss är detta inte platser som vi återvänder till år efter år, som till exempel Kanarieöarna. Tvärtom, på många sätt representerar de den ultimata drömresan. Det ökade intresset visar tydligt att vi svenskar har ett växande behov av nya intryck och upplevelser – och inte minst att vi vill använda semestern till att unna oss det lilla extra och leva lite mer, säger Krantz.  

Totalt erbjuder Apollo resor till 21 resmål från Arlanda i vinter:

Resmål (charterresor och paketresor med reguljärflyg) 
Fuerteventura  
Gran Canaria  
Teneriffa 
Lanzarote 
Costa del Sol 
Madeira  
Lissabon 
Hurghada  
Tunisien 
Bangkok 
Phuket 
Krabi 
Sri Lanka 
Goa 
Bali 
Vietnam 
Förenade Arabemiraten 
Doha 
Maldiverna 
Mauritius 
Seychellerna 

.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Apollo

You must be logged in to post a comment Login