Även unga vill ha ett bankkontor att besöka

Av på 29 augusti, 2021
61 procent av unga vuxna vill ha ett fysiskt bankkontor att besöka, det framgår i Novus undersökning.

I och med att fler bankärenden kan genomföras digitalt och besöken på banken blir färre kan vi tro att unga inte tycker det är viktigt att det finns en bank där de bor. Men hela 61 procent av unga vuxna vill ha ett fysiskt bankkontor att besöka, det framgår i Novus undersökning.

I den undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Sparbankernas Riksförbund, framkommer att nästan 2 av 3 av de tillfrågade i ålderskategorin 18–29 år, anser att det är mycket viktigt eller ganska viktigt att det ligger ett bankkontor på den ort där man bor. När behov av finansiell rådgivning uppstår känns det lokala bankkontoret extra viktigt.

Det känns angeläget att slå hål på den myt som råder när det kommer till att unga vuxna enbart vill ha digital kontakt med sin bank, säger Ewa Andersen, vd på Sparbankernas Riksförbund. Detta är särskilt viktigt för landets Sparbanker som med sin stora geografiska spridning utanför storstäderna står för en viktig del av landets finansiella infrastruktur.

För upp till 74% av allmänheten i Sverige och för 69% av företagarna är det viktigt eller mycket viktigt att det finns ett bankkontor på orten, enligt undersökningen.

– Det här kommer i och för sig inte som någon överraskning för oss, men med utfallet av undersökningen i ryggen skulle vi gärna se att politiker och andra beslutsfattare skapar ännu bättre förutsättningar för mindre, lokala banker att utveckla sina verksamheter, avslutar Ewa Andersen.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Sparbankernas Riksförbund

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in