Curling-VM: Semifinal mot Kanada väntar för lag Edin

By on 7 april, 2017
Skip Niklas Edin under den sista grundseriematchen mot Nederländerna.
Foto: © WCF / Richard Gray.

Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg avslutade grundserien med förlust mot USA 3-7 och sedan seger mot Nederländerna med 8-2. Det innebär att Sverige slutar på den viktiga andraplatsen i tabellen och får möta Kanada i semifinal 1 (Page ½).

I kvartsfinalen (Page ¾) möts USA och Schweiz.

Vi började den här VM-veckan bra och nu går vi in i slutspelet med en härlig känsla. Vi har vissa saker att arbeta med och Kanada blir såklart tuffa att möta, men vi har en nivå till att plocka fram. Om vi spelar som vi gjorde under första delen när vi möttes i grundserien och inte rör till det, då kan det gå vägen, säger Niklas Edin.

Med avslutad grundserie är det också klart vilka som tar de åtta viktiga direktplatserna till OS 2018. Det blir Sverige, Kanada, Storbritannien (kvalificerade som Skottland), Japan, värdnationen Sydkorea, Norge, Schweiz och USA.

Kina, Tjeckien, Danmark, Finland, Tyskland, Italien, Nederländerna och Ryssland spelar om de två sista platserna vid ett OS-kval i Tjeckien i december 2017.

Alla resultat från 15:e och 16:e omgången
Schweiz-Kina 5-8
Norge-Italien 7-5
USA-Sverige 7-3
Tyskland-Skottland 1-7

Skottland-Ryssland 7-6
Sverige-Nederländerna 8-2
Norge-Kanada 4-8
Japan-Kina 2-9

Slutspelet inleds lördag 8 april kl 03:00, svensk tid och spelas enligt pagemodellen där ettan och tvåan i tabellen möts i semifinal 1 (page 1/2). Vinnaren i den matchen går direkt till final och förloraren får en ny chans i semifinal 2 mot vinnaren i kvartsfinalen (page 3/4).

Sverige trupp vid VM Herrar 2017
Niklas Edin (skip), Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren.
Reserv: Henrik Leek. Coach: Fredrik Lindberg. Förbundskapten: Peja Lindholm

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login