Dahlström på andraplats i världscupfinalen

By on 3 mars, 2017

Det blev en lyckad avslutning på världscupsäsongen i slopestyle för Emma Dahlström från Torsby.

Efter att ha kvalat som trea under gårdagen kunde man ana att Emma Dahlström hade något bra på gång inför dagens final. Emma har gått som tåget på vinterns big air tävlingar men haft det lite svårare i slopestyle där små marginaler tidigare stått i vägen för framskjutna placeringar.

I dagens tävling såg Emma ut att riktigt trivas och efter ett stabilt förstaåk gick Emma upp på en andraplats med 85,4 poäng. I det andra åket gav Emma allt och städade upp några av småmissarna från det första åket. Trots en mer gedigen insats fick hon dock inte med sig domarna och med en marginal ökning till 86,00 befäste Emma istället sin andraplats med engelskan Isabel Atkins i topp efter ett riktigt bra åk i första omgången.

” Det känns otroligt skönt att ställa ner två bra åk i dagens tävling. Jag ökade svårigheten från kvalet och hade jag inte vobblat till lite i första railen hade det kanske räckt hela vägen upp.

Det är ett kvitto på allt jobb jag lagt ner under säsongen där jag inte fått till tävlingsåken men ändå känner att jag har den tekniska kapaciteten. Att få ihop allt nu känns så befriande och är en bra förberedelse för X games nästa helg och VM helgen därefter” Säger Emma Dahlström

”Emma gör en grym insats idag. Hon satsar hårt och kör stabilt. Jag är verkligen nöjd med hennes inställning och åkning idag. Även Henrik Harlaut och Jesper Tjäder gör det riktigt bra. Henrik kör trick kombinationer som ingen annan kan och Jesper gjorde en superträning inför finalen. Sen har varken Henrik eller Jesper med sig marginalerna i tävlingssituationen men kapaciteten finns verkligen där och det är väldigt glädjande”, säger förbundskaptenen Patric Nyberg.

Resultat Världscupfinalen i Slopestyle Cortvatsch Schweiz

Damer:
1.Isabel Atkins Strorbrittanninen 88,4
2.Emma Dahström Hovfjällets ski &board Club 86,00
3.Mathilde Gremaud Schweiz 80,20

Herrar:
1. Teal Harle Kanada 92,8
2. Mc Rae Williams USA 90,20
3. Gus Kenworthy USA 88,20
9. Henrik Harlaut Åre SLK 80,80
13. Jesper Tjäder ÖFS 67,20

Sport | Skidor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login