Delar av Stadsparkens lekplats klar

By on 25 oktober, 2023
Bild: Örebro kommun

Lekplatsen i Stadsparken byggs om och det återstår fortfarande en del arbete, bland annat ska det bli gungställningar och en linbana.

Men klätterställningen och halva Lilla Wadköping är klara så där går det att leka redan nu.

Stadsparkens lekplats

I oktober 2022 började arbetet med att bygga om Stadsparkens lekplats. Ombyggnationen sker i etapper och på så sätt kan en del av lekplatsen vara öppen under hela byggtiden.

Den nya stora klätterställningen klar nu och även en del av lilla Wadköping med lekhusen Kajsa Wargs stuga och en liten skola.

Bygget fortsätter med fler lekhus och en vattenlek i Lilla Wadköping, och det ska även bli gungställningar och en linbana på lekplatsen.

Bild: Örebro kommun

Vattenlek

Plaskdammen i Stadsparken har byggts om till en spraypark och öppnade i somras. Den är nu stängd för säsongen men öppnar igen till våren. Sprayparken är en vattenlek med flera olika varianter på fontäner och duschar som sprutar vatten på olika sätt.

– Det är roligt att det vattenleken blivit så uppskattad och väl mottagen. Jag har fått väldigt mycket positiv respons på att det äntligen blivit något av plaskdammen, och att det är ännu bättre med en vattenlek än en plaskdamm, säger Gustav Älgå, projektledare för Stadsparkens lekplats.

Den lekfulla staden

Kreativa lekmiljöer är livsviktigt för barns lärande, utveckling och välmående. Ombyggnationen av lekplatsen i Stadsparken är en del av projektet ”Den lekfulla staden”, som ska utvärdera och utveckla hur Örebro kommun bygger gröna och socialt hållbara leklandskap. Stadsparkens lekplats ska bli en mötesplats där barn och vuxna kan ha roligt tillsammans.

Örebro | Stadsparken
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun
Bild: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login