Ekonomi | Dacia tappar minst i värde

Av på 20 februari, 2015

Det är ett känt faktum att tyska, begagnade bilar har ett bra andrahandsvärde men det kanske ändå inte är helt korrekt. Enligt tyska Auto Bild är det rumänska Dacia som förlorar minst i värde när den säljs vidare.

Dacia Logan MCV är inte bara en rymlig bil. Den är också prisvärd med ett väldigt bra andra-handsvärde. Enligt den tyska tidningen Auto Bild, som har utsett bilmodeller som har lägst värdeminskning hamnar Dacia Logan MCV i topp!

Auto Bild har tillsammans med det nederländska bilvärderingsföretaget Eurotax tittat närmare på 6600 bilar, 4 år gamla och som gått 6 000 mil. Bland dessa har Logan MVC det bästa resultatet när det gäller andrahandsvärdet.

Man utgick från ett pris på 9820 euro för en Dacia Logan MCV som såldes 4 år och 6000 mil senare för 5560 euro och förlusten blev då 4260 euro, vilket motsvarar cirka 67 öre/km.

Detta kommer inte som någon överraskning för Dacia i Sverige – det är samma sak över hela Europa:

”Det är bra när en opartisk aktör bevisar att Dacia har ett bra andrahandsvärde. I Sverige har liknande analyser gjorts och det stämmer även här, säger Karin Karlsson, presschef Dacia och Renault i Sverige.

Ekonomi
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in