Från 3 januari 2022 betalas alla Serviceresor via faktura

By on 6 december, 2021
Fotograf: Alexander von Sydow

Nu blir alla resor med Serviceresor smidigare. Från och med 3 januari 2022 kommer kunder som nyttjar Serviceresor att bli fakturerade i efterhand för sina resor. Detta då betalning med faktura blir ett förvalt betalsätt för sjukresor, färdtjänst och riksfärdtjänst.

I april 2021 infördes faktura som standard för sjukresor, som en del i den digitala utvecklingen och projektet Kontantfritt resande. Nu inför Serviceresor även betalsättet faktura som standard för alla riksfärdtjänst- och färdtjänstresor. De resor som varje kund genomför kommer att samlas på en faktura som skickas ut månaden efter resorna gjorts.

– Det är jätteroligt att vi kan erbjuda kontantfritt resande även för riksfärdtjänst- och färdtjänstresor. Vi hoppas och tror att våra kunder tycker att det blir smidigare och enklare att resa med oss. Med en minskad hantering av kontanter och betalkort i fordonen ökar också tryggheten vid resan för både förare och resenär, säger Staffan Juliusson, chef för Serviceresor inom Region Örebro län.

Som tidigare kommer det fortfarande vara möjligt att betala sin resa direkt i fordonet. Den kund som inte önskar betala sina resor via faktura behöver meddela Beställningscentralen det från och med 3 januari 2022.

Ekonomi | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa Länstrafiken

You must be logged in to post a comment Login