Inför promillegränser för elfordonen

Av på 5 oktober, 2021
Arkivbild

Rattfylleri är fortfarande ett av de största problemen i trafiken. Under förra året var 28 procent av dödsfallen på vägarna alkohol- eller drogrelaterade. Därför behövs en tydlig lagstiftning som konsekvent förbjuder onykter körning.

MHF kräver att de promillegränser som gäller för andra motordrivna fordon enligt Trafikbrottslagen också ska gälla för de nya typerna av elfordon.

Rattfylleri är fortfarande ett av de största problemen i trafiken. Under förra året var 28 procent av dödsfallen på vägarna alkohol- eller drogrelaterade. Därför behövs en tydlig lagstiftning som konsekvent förbjuder onykter körning. Idag gäller promillegränser för motordrivna fordon enligt bestämmelserna i Trafikbrottslagen – regler som kom till för 80 år sedan.

På senare år har det kommit till en del nya eldrivna fordon, till exempel elcyklar samt elsparkcyklar och liknande s.k. eldrivna enpersonsfordon. Rattfyllerilagstiftningen har inte följt med utvecklingen på det här området. Det har lett till att användare av de nya typerna av eldrivna fordon inte har samma tydliga nykterhetskrav som t.ex. bilister och mopedister för vilka promillegränser kan tillämpas.

Vi får nu oroande rapporter om trafikolyckor med elcyklar eller elsparkcyklar som framförts av onyktra förare. Många olyckor sker på kvällar och nätter under helgerna. En ny studie från Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg visar att mer än hälften av elsparkcykelolyckorna var alkoholrelaterade. Undersökningen omfattade patienter på Sahlgrenska sjukhuset och Mölndals sjukhus. Nu behöver lagstiftarna ta sitt ansvar för det fortsatta Nollvisionsarbetet.

MHF kräver att de promillegränser som gäller för andra motordrivna fordon enligt Trafikbrottslagen också ska gälla för de nya typerna av elfordon.

Sverige
Örebronyheter

Källa MHF
Detta är ett officiellt uttalande från MHF:s förbundsmöte 4 oktober 2021

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in