Lokalt | Örebros tävling gissa staden nominerad till Hetast i Almedalen

Av på 3 juli, 2015

Örebros tävling gissa staden som cirkulerat i Almedalen har blivit nominerad till utmärkelsen Hetast i Almedalen. PR-byrån Westander utser årligen den som lyckas bäst med att få ut sitt budskap under Almedalsveckan.

PR-byrån Westanders utmärkelse Hetast i Almedalen har sedan 2007 delats ut av en jury med ledamöter från ideella organisationer, media och näringsliv och går till den som lyckas bäst med att få ut sitt budskap under Almedalsveckan.

Jag trodde egentligen aldrig att vi skulle hamna på en topplacering, men det är extremt roligt att vår PR-aktivitet har uppmärksammats så pass mycket att den blivit en av 100 nominerade, säger Anna Iderot Bjelke som är marknadsstrateg på Örebrokompaniet. Med tanke på att det är runt 3 500 officiella programpunkter under veckan och minst lika mycket som sker utanför seminarielokalerna känns det som att vi har lyckats att nå fram.

Örebro har placerat ut 6 olika skyltar med bilder från Örebro runtom i Visby, där kan man ta kort på skylten, tagga bilden med #gissastaden och lägga ut i sociala medier. Bästa motiveringen kan vinna en weekendresa till den aktuella staden, alltså Örebro.

Martin Ruist på Four PR har ansvarat för upplägget och genomförandet av tävlingen. Jag är också nöjd med resultatet. I Almedalen gäller det att nå igenom ett extremt brus där alla vill höras och synas mest. Vi satte gissa staden skyltarna på sex cyklar och kunde på så sätt flytta runt dem i hela Visby, och eftersom de hela tiden står på olika ställen upplevs de som väldigt många och får hög synlighet.

Tävlingen är en del i det marknadsföringsarbete Örebrokompaniet gör för att öka kännedomen om staden. Tillsammans med Kommuninvest, Örebro Universitet och Örebro kommun har konceptet Örebro i Almedalen tagits fram. I år är det fjärde året som denna konstellation närvarar i Visby under Almedalsveckan.

Hetast i Almedalen >>

Gissa staden >>

Örebro i Almedalen >>

Politik | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in