Lokalt | SOUL köper NPP

Av på 11 maj, 2015

SOUL Design AB förvärvar anrika NPP Reklambyrå AB, som grundades 1970.
Förvärvet är ett led i vår tillväxtplan. Tillsammans blir vi en av regionens mest kreativa byråer, säger Richard Kennett, huvudägare och grundare av SOUL.

SOULs verksamhet växer, och inte bara inom kultur och nöje. Efterfrågan på kommunikation via möten, event och rörligt material ökar, likaså professionell sponsring, digital marknadsföring och utomhusexponering. SOUL och NPP kompletterar varandra bra inom dessa områden. Tillsammans blir vårt erbjudande både kittlande och relevant.
Det blir två starka varumärken som flyttar ihop i Centralpalatset i Örebro. SOUL grundades år 1992 av Richard Kennett och är idag en välkänd och framgångsrik producent av kultur- och nöjesarrangemang, som bland annat O, Helga Natt och Rådhusets Julkalender. NPP grundades för 45 år sedan av Tore Nordlinder, Ulf Pihlblad och Jonas Pontén, och har sedan dess arbetat med reklam, marknadsföring och PR för många av Sveriges mest kända varumärken. SOUL och NPP blir tillsammans 15 medarbetare och omsätter 21 miljoner.

Affären innebär en vitamininjektion för båda parter. Tillsammans har vi spetskompetens inom kommunikation och event. Vi blir en byrå med många kreativa och erfarna medarbetare, säger Richard Kennett.

Jonas Uhlin är byråchef på NPP:
För vår del innebär affären att vi får en engagerad ägare som förstår marknaden och vill framåt. Vi får ännu bättre möjligheter att göra det vi gjort sedan NPP grundades – att skapa framgångsrik kommunikation.

Den givna frågan är – vad ska företaget heta?
Just nu heter vi SOUL NPP. Men vi har startat ett internt arbete där vi ser över namn, struktur och företagsbildning. Allt detta återkommer vi till i augusti, säger Henrik Sjöstrand, vd på SOUL. En sak är dock säker – SOULs filosofi att överraska, beröra och berika tar vi tillsammans med oss in i framtiden.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in