Lokalt | Vårmöte 2015 för Klinisk kemi och patologi till Örebro

Av på 19 maj, 2015

Vårmötet 2015 för klinisk kemi och patologi äger rum den 20-22 maj i Örebro.

Det här är det största årliga nationella mötet för alla laboratoriemedicinska specialiteter inom klinisk kemi och patologi. Vi räknar med 500-600 deltagare, säger Sören Andersson verksamhetschef för laboratoriemedicinska länskliniken, vid Universitetssjukhuset Örebro som är en av arrangörerna tillsammans med åtta specialföreningar inom klinisk kemi och patologi.

Som det yngsta universitetssjukhuset är det viktigt att vi på USÖ och Region Örebro län är med och tar plats och syns på ett professionellt sätt. Kolleger från hela landet kommer hit och tar del av ett mycket fint program och träffar våra duktiga medarbetare. Vi får också chansen att visa upp vad vi är bra på, där vi ligger i framkant.

Örebro – en aktiv konferensarrangör
Det är dessutom viktigt för Örebro att vi samlar så mycket folk, med ett växande universitet och universitetssjukvård bör vi vara en aktiv konferensarrangör, säger Sören Andersson. Vi räknar med att det kommer mellan 500 och 600 personer. Konferensen riktar sig läkare, biomedicinska analytiker, kemister, molekylärbiologer, obduktionstekniker och medicinska sekreterare.

Programmet spänner över ett brett fält, allt ifrån etik till avancerad molekylärbiologi, diagnostik av cancer och akut hjärtinfarkt, smittrisker vid obduktion, drogmissbruk, registerstudier och labbdatasystem. Det bör finnas något för alla!

Nobelpristagaren i medicin
En av årets höjdpunkter är fredagens föreläsning av Nobelpristagaren Harald zur Hausen. Han fick Nobelpriset för upptäckten av det virus som orsakar livmoderhalscancer. Men den här dagen är det ett helt annat tema. Han kommer att föreläsa om samband mellan en hög mjölk- och nötköttskonsumtion och risk för cancer och neurologiska sjukdomar, ett ämne som berör oss alla.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in